• Hvem får siste plass i Eliteserien: Se Lillestrøm - Start onsdag kl. 19.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Lillestrøm var ikke langt fra å rykke ned i siste serierunde, men 0-0 hjemme mot Sarpsborg og resultatene i andre kamper holdt til å få en ny livline i playoff.
Før den skulle spilles, valgte klubben å avsette trener Jörgen Lennartsson og hente inn Tom Nordlie. Han gjorde sine grep, men kunne ikke hindre at laget gikk på sin tolvte strake kamp uten seier, da sørlendingene vant 2-1 etter to mål av Aron Sigurdarson lørdag.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Det betyr at LSK må vinne i kveld, for ikke å gå på det første nedrykket siden klubben kom opp på øverste hylle helt tilbake i 1975.
På Åråsen er man i full sving i timene før skjebnekampen.
– Det litt blandede følelser. I januar planla vi en julefrokost for diverse mennesker den 12. desember klokken 08:00, altså i morgen tidlig. Så her går det i både å ta imot billettbestillinger og å jobbe med den. Tiden går heldigvis, slik at jeg ikke bare sitter her og tenker på hva som skal skje, sier daglig leder Robert Lauritsen til Eurosport, og legger til:
– Men det er klart jeg kjenner det på kroppen, at vi er i en situasjon vi helst skulle vært foruten. Men nå er vi der, og har en alle tiders mulighet til å rykke opp. Vi tenker på det slik at det er bedre å gjøre det på en match nå, enn på 30 kamper neste år.
En del timer før avspark var det allerede meldt om over 7000 billetter som er revet vekk, og Start har fylt minst to busser på vei oppover for å støtte sine helter.
– Det er bra trøkk og engasjement i byen, og det tyder på at vi får god støtte fra tribunen. I løpet av dagen har jeg sett folk som normalt ikke er så aktive si at de har lyst til å dra på kamp. Jeg hørte en si at kona og døtrene normalt ikke er så interesserte, men at i kveld skal de. Hvis mange tenker slik har vi oppnådd det vi ønsker, nemlig å få mange folk hit, sier LSK-sjefen.
I dagene frem mot kampen er det også blitt spekulert i værmeldinger og baneforhold. Lauritsen melder om topp spilleforhold på Åråsen.
– De er helt fantastiske. Jeg dro hjem ganske sent i går, og da lavet snøen ned og jeg tenkte på hvordan dette skulle gå. Men nå er det en grønn matte som ser bedre ut enn på lenge, tribunene er uten snø og det er fine forhold på Åråsen. Den er til og med nymerket og alt er perfekt.
Så godt som alt rundt kampen diskuteres og skaper debatt, som for eksempel at dommer Tom Harald Hagen er erstattet med Ola Hobber Nilsen.
– Folk er tydelig engasjerte, og helt sikkert bekymret. Vi internt har bare fokus på å skape et best mulig fotballarrangement og gode rammer, og har bare fokus på hvordan vi skal vinne mot Start. Alt annet er uvesentlig.
For det er ikke tvil om at det står mye på spill for Lillestrøm. Lauritsen anslår at de må kutte inn mellom 10 og 15 millioner dersom det ender med nedrykk. For spillerne vil det også ha sitt å si, ettersom alle som regnes som heltidsspillere har en lønnsreduksjon på 25 prosent i kontraktene sine ved nedrykk.
Lauritsen har heller ikke utelukket at de kan måtte vurdere oppsigelser av ansatte i klubben dersom det verste skulle skje.
– Det ligger i bakhodet hele tiden når vi er en slik situasjon, at det kan bli reelt, uten at vi har noe som helst ønske om det. Men det må en rekke tiltak til uavhengig av hvordan kampen går i dag. Vi leverer ikke det beste økonomiske resultatet i 2019 heller, og det kan bli enda tyngre, så vi må se på hvordan vi skal ta tak i dette. Men uansett hvordan det går vil det bli en tøff evaluering av hva som har skjedd i år, og for å stake ut kursen videre og leve etter strategidokumentet vi er blitt enige om for 2018 til 2022.
Les også: Gullplanen 2020: Han blir nøkkelpersonen i gjenreisingen av RBK
I den langsiktige planen står det blant annet at klubben skulle være over midten på tabellen i fjor og i år, for så å etablere seg blant topp fem neste år.
– Vi er nødt til å evaluere på en god måte når vi ikke har nådd de målene, og så får vi se om vi skal justere det. Det står også at vi skal være best på talentutvikling. Vi gjorde et valg der da vi ansatte Toni Ordinas i fjor, som begynte 1.1. Han er Norges beste på det området, og det arbeidet skal videreutvikles. Vi er nødt til å bli en bærekraftig klubb.
– Det ligger mye i det å være bærekraftig, men når vi går i minus kan jeg ikke kalle oss det. Vi må jobbe med den biten på lik linje med alle andre bedrifter.
Men først skal Lillestrøm og Start gjøre opp på banen. Den kampen ser du på Eurosport Player, Dplay eller Eurosport Norge. Avspark er 19:00.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05