• Hvem får siste plass i Eliteserien: Se Lillestrøm - Start onsdag kl. 19.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Mandag i forrige uke gjorde LSK-ledelsen det første grepet i et forsøk på å beholde plassen, etter at det i siste serierunde ble klart at laget måtte ut i playoff. Trener Jörgen Lennartsson forsvant, og tirsdag kom Tom Nordlie inn for å lede laget i de to oppgjørene mot Start.
I første kamp i Kristiansand lørdag, tok laget ledelsen da Thomas Lehne Olsen på fint vis fant Daniel Gustafssson, som satte inn ledermålet. Men en tvilsom straffe og et soloraid av Aron Sigurdarson senere var kampen snudd, og sørlendingene vant 2-1 på hjemmebane.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Dermed må LSK vinne onsdag for å unngå det første nedrykket siden laget kom opp i 1975.
Mandag kveld melder klubben på sine nettsider at de velger å stenge tirsdagens treningsøkt i LSK-Hallen for omgivelsene.
– Vi ønsker å forberede oss til onsdagens kamp mot Start uten presse og publikum til stede, og håper at folk har forståelse for det, sier sportssjef Simon Mesfin.
Før første kamp skrev Eurosport om grepene Nordlie hadde tatt på sine tre dager som LSK-trener. Blant annet kjørte han spillermøter med med hver lagdel, delte opp i en dag med hovedvekt på defensiv organisering og en med offensivt spill, hadde videoanalyse av Start og coachet på norsk og tok derfor individuelle samtaler med de utenlandske spillerne. Han la også om til en mer Nordlie-typisk 4-3-3.
– Jeg synes vi har fått gjort ekstremt mye, og gruppa har respondert bra. Vi har forandret litt på ting, og spesielt hatt mer fokus på oppgaveløsning enn konvekvenstenkning. Vi vet jo ikke hvordan det slår ut, men det har vært en fin blanding mellom kødd og humor i garderoben og alvor på feltet. Vi kunne sikkert gjort enda mer, men jeg tror det ville vært feil, og blitt «overload». Det er bedre å være konkret på færre ting, sa Nordlie til Eurosport før første kamp.
I tillegg trente laget i Lillestrøm søndag formiddag, da resten av Fotball-Norge var opptatte med å se cupfinalen mellom Viking og Haugesund. Det var nemlig eneste ledige tid i hallen den dagen.
Nordlie var forbannet etter kampen lørdag, og konfronterte blant annet Martin Ramsland som han mente falt lett i situasjonen som ga straffespark.
I et videointervju med lsk.no oppfordrer han fansen til positivitet.
– Nå må vi legge bort all negativitet. På en måte har vi i praksis rykket ned. Skal vi bruke én kamp på å rykke opp, eller 30 for å oppnå det samme til neste år? Det er på tide å legge bort anti-maninga - og heie i stedet. Vi trenger en 12. mann i ryggen, sier Tom Nordlie.
Les mer om Nordlies dystre statistikk i kvalik her.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39