– Jeg var på et treningsopphold med Sarpsborg, og så hadde vi en dialog etterpå. Men jeg fikk følelsen av at de ikke ønsket meg like mye som jeg hadde håpet på. Da var det greit at AIK kom på banen, sier Magnar Ødegaard til Eurosport.no.
Ødegaard har signert en kontrakt frem til juli 2019, med opsjon på forlengelse.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
25-åringen har tilbrakt de siste fire sesongene i Tromsø. Det ble til slutt 114 kamper for klubben. Nå håper han at han kan bli lenge i AIK også.
Som regjerende svensk mester har klubben en mulighet til å kvalifisere seg for Champions League den kommende sesongen. Det hadde mye å si for spillerens valg.
– Jeg har kommet hit for å bli så lenge som mulig. Jeg regner med at det vil fungere fra begge parter. Jeg vil selvsagt spille i Champions League, og ser fram til å spille kvalifiseringen der, men det er mye jobb som må gjøres før det, sier 25-åringen til Eurosport.no.
Til klubbens hjemmesider sier AIK-sportssjef Björn Wesström dette om Ødegaard-overgangen og mulighetene for en lengre avtale.
– Vi får inn en spiller som umiddelbart styrker konkurransen i laget, og det gjør oss bedre på kort sikt. Avtalens utforming gir oss dessuten muligheten til å se om vi skal ha et langsiktig samarbeid også i høstsesongen.
Dermed blir han ikke å returnere til Sarpsborg 08, som han forlot i 2012. Trener Geir Bakke sa til Eurosport.no tidligere i uken at de også vurderte å tilby spilleren en kort kontrakt.
– Ja, kanskje det. La oss si at en kortere avtale på ett år eller noe, kunne vært en løsning som han kunne vært fornøyd med og det lever vi også greit med. Men det får bli litt opp til han, rådgiveren hans og sportssjefen til å finne ut av, sa Bakke til tidligere i uken.
Østfold-klubben signerte Sheldon Bateau samme dag, og fikk dermed inn en midtstopper likevel.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03