Det var i det 77. minutt at avgjørelsen falt på Skagerak Arena. Elba Rashani dro seg inn fra høyre kant og skrudde ballen nydelig bort i det lengste hjørnet for hjemmelaget. Ranheim trykket på mot slutten, men det ble med det ene målet i Skien. Rekordene sitter løst i Skien, for Odd har aldri startet en sesong bedre enn i 2019. Andreplass og totalt 19 poeng på 8 kamper er nemlig to poeng mer enn den gamle rekorden fra 2016.
Det var Odd som sto for de aller fleste sjansene i kampen, og spesielt toppscorer Torgeir Børven slet med å omsette sjansene til scoring. Børven som har fått en ny vår i starten av sesongen fikk både en og to sjanser til å sette ballen i mål, men det ville seg ikke for Odd-spissen.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53
Ivar Sollie Rønning ble byttet inn etter pausen for Ranheim, og den tidligere HamKam-spissen var nære scoring ved to anledninger. Kun en god Sondre Rossbach i Odd-målet, samt godt defensiv spill av veteran Steffen Hagen gjorde at trønderen måtte gå målløs av banen i innhoppet.
Saken fortsetter under videoen

Dommer hylles

Det var ikke helt uten dramatikk at det endte med tre poeng til Odd denne kvelden. I det 70. minutt ble Olaus Skarsem felt innenfor 16-meteren til Odd av Birk Risa, og dommer Rohit Saggi pekte selvsikkert på straffemerket. Jubelen skulle imidlertidig stilne for Ranheim, for Saggi fikk en beskjed på øret og gjorde om avgjørelsen. Bernt Hulsker og Kjetil Rekdal i fotballrunden-studio hyllet dommeren etter avgjørelsen.
– Sånn skal det være, sa en begeistret Hulsker, og han fikk medhold av Rekdal.
– Jeg blir så glad når dommere tar seg tid, det er imponerede, sa Rekdal.
Olaus Skarsem er uenig i hyllesten av dommeren, og i intervjuet etter kampen er trønderen fortsatt klar på han burde fått straffe
- Det er ikke tvil om at han er først på ball, men hvis han ikke tar meg etterpå får jeg avslutta, jeg mener det er straffe, sier en oppgitt Skarsem til Eurosport.
- Klart straffespark etter din mening?
– Ja, det tror jeg de fleste mener også.
En som ikke mener det var straffe er dommer-Saggi når han blir konfrontert med straffesituasjonen etter kampslutt.
– Det riktige blir gjort til slutt, jeg er litt heit og går for fort på straffen. Jeg mente det ikke var takling på ball, og at han går rett på Skarsem, da er det for meg klink straffe. Jeg blir tilkalt av assistentdommeren min som er 100% sikker på at Risa er på ball, og da er det bare å gjøre om, forteller Saggi.
Saken fortsetter under videoen

Odd feiret med ''Fagermo-dansen''

Det var etter seieren mot Tromsø sist at man kunne se en løssluppen Dag-Eilev Fagermo vise fram dansetrinnene i garderoben. Etter scoringen mot Ranheim kopierte elevene treneren, og det gleder Fagermo.
– Jeg synes det er bra at gutta har det gøy, vi er i flytsonen og selv om vi vinner i dag selv om vi gjør en svak kamp, sier Fagermo til Eurosport.
Han var derimot ikke fornøyd med hvordan laget framsto mot Ranheim.
– Vi har ikke det tempoet vi pleier å ha, vi har for lite gjennombrudd og trøkk inn mot deres 16-meter. Jeg vet ikke om det var varmen, men jeg synes det var et tungt Odd-lag forteller den karismatiske treneren.

Vil ikke snakke om medaljekamp

Selv om Odd aldri har startet bedre vil ikke Fagermo snakke om medaljer.
– Det er tidlig, vi har utfordringer og i dag er vi ikke gode nok. Vi vinner jo, og scoringa til Rashani holder medaljenivå, avslutter Fagermo.
Se også:
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 KLOKKEN 14:37
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 KLOKKEN 11:51