Odd - Lillestrøm 2-3
– Vi har fått en lagmoral der vi bare klarer å gnu på selv om vi havner under. Vi klarer å snu det når vi blir spilt litt lave i 1. omgang. Det er de tre poengene som smaker best. Det skal bli morsomt de elleve siste kampene denne sesongen, sa Lehne Olsen til Eurosport.
Begge lag stilte med ferske målvakter til kampen. Sondre Rossbach ble for første gang på lang tid vraket til forrige serierunde mot Bodø/Glimt til fordel for Leopold Wahlstedt, mens Knut Andre Skjærstein er inne for en skadet Mads Hedenstad Christiansen hos LSK.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Og de to målvaktene ergrer seg nok begge over de to første scoringene i kampen. Det var ikke før i det 38. minutt at statistikken ble brutt, da Filip Jørgensen sendte i vei et langskudd som ble reddet av Skjærstein.
Det var kampens femte avslutning på mål, og den første som ikke gikk i nettet.
(Artikkelen fortsetter under):

«Bortekongen»: – Hva snur det? Thomas Lehne Olsen snur det!

Sander Svendsen scoret mot Glimt på Aspmyra sist, og satte inn sitt fjerde mål for sesongen da han leverte en Lars Bohinen-kopi fra kampen mot England, for dem er gamle nok til å huske sånt, og banket ballen opp i taket ved nærmeste stolpe allerede etter to minutter.
Men så var det toppscorer Thomas Lehne Olsen som tok ansvar i motsatt ende, da han fikk halve Skagerak for seg selv, ladet kanonen og dunket ballen inn nede ved stolpen fra langt hold. Hans 16. scoring for sesongen.
Drøye to minutter senere var kampen snudd, etter at midtstopper Tom Pettersson stanget inn en Gjermund Åsen-corner.
Men storebror Svendsen var ikke ferdig med det, og med en heading sørget han for balanse igjen, etter flott forarbeid av Joshua Kitolano på høyresiden.
– Det er en interessant kamp å se på, kan jeg tenke meg. Det er to lag som har lyst til å score mål og vinne kampen, sa Svensen til Discovery i pausen.
LSKs Åsen var ikke like fornøyd med at lysluggen fikk heade inn utligningsmålet og sprintet rett bort til assistenttrener Petter Myhre for å gi beskjeder.
– De får heade fritt foran egen kasse, med Sander Svendsen der. Vi må forsvare boksen vår bedre enn vi gjør, og det må vi ta tak i, sa Åsen på spørsmål om hva den beskjeden gikk ut på.
(Artikkelen fortsetter under):

Avsløres toppscoreren i en liten løgn her?: – Neste!

Flamur Kastrati fikk seg tidlig en smell i hodet, og etter en del usikkerhet og diskusjoner forsatte spissen. Like før pause var det imidlertid likevel slutt, da han ruslet av banen og ble erstattet av Tobias Lauritsen.
Ikke lenge etter hvilen fikk også Odd en ny smell, da Lillestrøm tok ledelsen igjen. De vartet opp med et vakkert angrep fra bak i banen, og hvem andre enn Lehne Olsen skaffet seg rom foran mål og avsluttet lekkert til 3-2.
– Det er et mønsterangrep, med oppspillet og flikken fra Gustafsson. En studie verdig og bevegelsene til Lehne Olsen foran Bjørtuft også. All respekt for Lehne Olsens kvaliteter der inne, utbrøt Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud, etter kapteinens 17. mål på 19 Eliteserie-kamper.
Den forrige spilleren fra et nyopprykket lag som scoret så mange mål på en hele sesong, var for øvrig Peter Kovacs for nettopp Odd med 16 i 2009.
I den andre omgangen hadde Odd svært lite å by på offensivt, og anført av en strålende Lehne Olsen var Lillestrøm nær å skape det helt store flere ganger.
– De var bedre enn oss i den fasen som heter å vinne de viktige duellene. Jeg er skuffet over andreomgangen og vi produserer altfor lite, og nok en gang slipper vi inn tre mål og det er for mye. Marginer avgjør at de vinner kampen i dag, sier Odd-trener Jan Frode Nornes.
– Han er en klassespiss og vi slet med ham i dag, svarte han om at de ga Lehne Olsen mye tid og rom.

– Jeg er tom for ord. Det er steike irriterende

Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39