• Se Odd-Mjøndalen søndag kl. 18.00 på discovery+
– Det er litt rart det der, for det er egentlig ikke så mye annerledes som er blitt sagt mellom de to kampene, humrer Hansen da Discovery møtte han etter at seiersrusen i Mjøndalen hadde lagt seg noe.
– Men vi hadde ikke noe fokus på Kristiansund i det hele tatt denne kampen. Vi hadde kun fokus på oss selv, og så var det veldig kort tid mellom kampene.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58

– Vært noen tunge stunder

For det skal sies at ting ikke har gått etter planen for bruntrøyene denne sesongen. Med kun tre seiere i årets sesong, ligger MIF helt nede i nedrykkssumpa á poeng med Stabæk.
Derimot tentes håpet om fornyet Eliteserie-kontrakt etter sjokkseieren over KBK tidligere i uka.
– Når jeg våknet dagen etter så tenkte jeg: «er det sant? Vant vi virkelig 5-0 over Kristiansund?», sier en flirende Hansen før han fortsetter:
– Det har ikke vært alle kampene i år som har vært like morsomme å se. Det har vært noen tunge analysestunder inne på det kontoret der, sier Hansen mens han nikker bort mot kontorene på Consto Arena.

Presterer når det gjelder som mest

Derimot kom det kanskje ikke som «julkvelden på kjerringa» at Mjøndalen våknet fra dvale når det gjaldt som mest. For laget har hatt en tendens til å leke med nedrykksplassen jevnt og trutt gjennom sesongene på øverste nivå. I fjor berget Vegard Hansen og Mjøndalen plassen etter en svært spennende kvalifiseringskamp i romjula. Året før klarte laget akkurat å unngå kvaliken.
– Det har jo vært sånn noen ganger før ja. Vi har nesten venta litt på det her. Nå skal det sies at vi har jo hatt noen viktige kamper før i høst også, og jeg skulle gjerne hatt denne seieren mot KBK mye tidligere. Stabæk og Tromsø her hjemme som vi gjerne skulle vunnet, og som vi egentlig hadde forventa å vinne. Men vi har rett og slett vært for dårlige, sier Hansen.
– Men når det gjelder sånn som nå, og vi har kniven ordentlig på strupen, så klarer vi å få det til igjen. Men ja, jeg skulle jo gjerne sett at vi klarte det litt før.
Nå er det Odd på bortebane som gjelder for Mjøndalen – og Vegard Hansen planlegger å fortsette med suksessoppskriften som MIF fulgte mot KBK.
– Vi må prøve å gjøre mye av det samme. Det blir ikke mange endringer på laget. De som spilte på osndag, de skal få fornyet tillit for å si det sånn – hvertfall i den graden det går. Nå blir Nakkim ute med karantene, så da må det en ny mann inn. Ellers planlegger vi å bygge på mye av det samme.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43