Det melder klubben på sin hjemmeside mandag. Dyer lånes ut fra den svenske klubben Elfsborg frem til 1. august, med en opsjon på en permanent avtale.
Overgangen ble mulig ved hjelp av et spleiselag.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Det føles veldig bra. Jeg kjenner Daniel Gustafsson fra før, og har møtt Arnór Smárason, så jeg har hørt at det er en veldig god gjeng her i klubben. Alle har vært veldig snille, og jeg føler meg hjemme allerede. Jeg gleder meg veldig, sier Alex Dyer til klubbens hjemmeside.
I forrige uke kunne Lillestrøms sportssjef, Simon Mesfin bekrefte ovenfor Eurosport at det var en spiller de hadde fulgt med på over lengre tid.
– Alex Dyer er en spiller vi har sett på over lengre tid. Han har tidligere spilt i Superettan, Allsvenskan, League 1 og 2 i England. Han er en god spiller. Han er en spiller som vår tidligere trener Magnus Haglund hentet til Elfsborg. Det er ikke noen tvil om at vi har fulgt med på det i flere år, hvordan han har gjort det i Östersund og Elfsborg, men det gjør vi med veldig mange andre spillere også, sa Mesfin til Eurosport.no.
Svensken har blant annet spilt for de engelske klubbene Northampton Town, Cheshunt, Wealdstone og Welling. Siden 2014 har han spilt for Östersund før han gikk til Elfsborg i 2017.
I 2016-sesongen spilte han alle kampene for Östersund og noterte seg for åtte mål. Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud husker godt Dyer fra den svenske ligaen.
– Dyer en spiller som markerte seg veldig i Allsvenskan. Han var en solid spiller i Östersund, har vært med på hele oppturen og prestert meget bra. Jeg husker han fra Östersund som en spiller som du la merke til i forhold til scoringer og assists. En spiller som jeg vet at flere var å snuste på i det tidspunktet. I Elfsborg har han ikke vært like markant, sier Skullerud.
– Lillestrøm får en spiller som har vært nede i en liten bølgedal i Elfsborg og ikke fått ut det de trodde han skulle levere. Så det er en spiller som virker sulten på å få til noe på en nytt sted, legger han til.
Tidligere i år har også Lillestrøm forlenget kontrakten til Daniel Pedersen.
– De har forlenget med Pedersen, og det er viktig i dette her. Så får de inn Dyer som kan spille på alle de tre sentrale rollene, som passer både som tier og sekser. Det tilføres rutine der gjennom disse to. Så har de en del unge karer som kan få en bra utvikling. Men det høres ut som en spennende forsterkning, og da er Lillestrøm vel ferdig og fornøyd, sier Skullerud.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03