Det er mars og denne måneden sparkes Eliteserie-sesongen i gang. I den anledning har Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson analysert Haugesund. Her er hans status på klubben per 3. mars. Skalaen er fra én til seks.
Keeper - 3
Per nå er det Helge Sandvik som er førstekeeper i FKH, men jeg mistenker at de henter inn en ny sisteskanse før sesongen starter. Sandvik har, tidligere sesonger, vikariert noen ganger for Per Kristian Bråtveit. Sandvik er en keeper som er flink til å kommunisere med forsvaret, meget god med beina og en skuddstopper. Mangler rekkevidde, noe som viser seg i feltarbeidet, men også på skudd ut til sidene.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Forsvar - 4
Per nå er det Thore Pedersen, ny fra nabo Vard, som skal erstatte Haraldseid. Han har klart seg bra i treningskampene, men det er en bit opp til Haraldseids nivå. Solide Vegard Skjerve er borte, men her har FKH et solid stopperpar i Fredrik Pallesen Knudsen og Benjamin Karamoko. Til venstre regjerer Aleksander Stølås, som ser ut til å bli bedre og bedre for hver sesong. Forsvaret ser solid ut, men tåler ikke skader. Veldig lite dekning i denne lagdelen.
Midtbane - 4
FKHs midtbane var kanskje den som overrasket meg mest i fjorårets serie. Sondre Tronstad og Joakim Våge Nilsen var til tider briljante sentralt og dominerte i mange kamper. Disse to blir viktige for FKH også denne sesongen. På kantene blir det trolig nyervervelsene Niklas Sandberg og Martin Samuelsen. FKH mister gjennombruddskraften som Akintola hadde i fjor, men har fått inn smartness, ferdigheter og individuell skikkelighet. Bak disse to kantene vaker Torbjørn Kallevåg som har tatt store steg i denne oppkjøringen. Bruno Leite konkurrerer med Tronstad og Våge Nilsen.
Angrep - 4
Ibrahima Wadji fikk aldri tillit i Molde, men var en åpenbaring hos FKH. Rev i stykker motstanderforsvarene og passet perfekt i FKHs spillestil. Litt bak han på banen binder evigunge Grindheim sammen midtbanen og angrepet. Grindheim er smart og passer perfekt bak Wadji. Men også denne lagdelen er tynn og det er lite dekning bak disse to. Samuelsen kan brukes i en rolle her også.
Antatt lagoppstilling (4-4-1-1):
H. Sandvik
T.Pedersen – B.Karamoko –F. Pallesen Knudsen –A.Stølås
N.Sandberg –J.Våge Nilsen – S.Tronstad- M.Samuelsen
C.Grindheim
I.Wadji
(Saken fortsetter under):
Treneren - 3
Jostein Grindhaug: Oi, oi, oi, dette skal bli spennende! En ting er sikkert og det er at Jostein Grindhaug er uredd. Det er litt som å hoppe etter Wirkola for Grindhaug. Horneland har fått ut maksimalt av Haugesund-gjengen. Disse to trenerne er to direkte motpoler. Der Horneland driver det ned i den aller minste taktiske detalj, er Grindhaug en motivator av absolutt toppklasse. Spørsmålet er om ikke Grindhaug har brukt seg opp i FKH. Han gjorde en strålende jobb sist og ga seg på eksakt riktig tidspunkt. Skal bli spennende å følge Grindhaug denne sesongen.
Nøkkelspilleren:
Joakim Våge Nilsen: Mislyktes i Odd og jeg tipper at det ikke var med i planene at han skulle komme tilbake til FKH. Det var nok et lite nederlag. Men som han har levert etter tilbakekomsten. Ballsikker og smart som få andre. Binder sammen laget fra sin sentrale midtbaneposisjon, og har vist seg som en uvurderlig brikke i FKH.
Gjennombruddet:
Niklas Sandberg: Mange har ventet lenge på Niklas Sandberg. Etter aldri riktig ha fått sjansen i Sandnes Ulf gikk han til Ull/Kisa der han storspilte og ble hentet av Start. Vel i Start tok det litt stopp igjen og tilliten var tynnslitt også der. Nå er Sandberg tilbake i hjemfylket og hos FKH vil han få tillit og trygghet. Har ferdigheter og kløkt for å lykkes også på det øverste nivået.
Salgsobjektet:
Ibrahima Wadji: Fysikk og tempo som tilsier at han kan hevde seg utenfor landets grenser. Er avhengig av å score flere mål, men potensial finnes og han er klubbens heteste salgsobjekt.
(Saken fortsetter under):
Undervurdert:
Sondre Tronstad: Supertalent i yngre år som tatt en litt brokete vei til toppen. Dro tidlig ut til England og Huddersfield. Der fikk han aldri noen tillit, men vel hjemme i Haugesund har han blomstret. Tronstad har gått litt under radaren hos de fleste, men var svært god i fjor. Han har stor løpskraft, er kvikk i beina og god en mot en defensivt. Dyktig til å holde på ballen og dønn lojal til lagets spillestil.
Ønskespilleren:
Jon Helge Tveita: Er svært undervurdert og en av ligaens aller beste høyrebacker. Han er Rogalands-gutt og det hadde vært en drøm for FKH å få han til hjemfylket, på en plass der de søker etter forsterkning.
X-faktor:
Martin Samuelsen: Har stoppet helt opp etter å ha vært skrytt opp i skyene av norsk media. Kommer nå hjem for å få fart på karrieren. Har egenskaper som få andre midtbanespillere og kan drible et helt lag ut i pølsekiosken. Morsom spiller å se på.
Overgangsvinduet:
FKH har vært merkelig passive i dette vinduet og jeg forventer nesten at det eksploderer de siste ukene. De ønsker å hente inn keeper, back, stopper og en kant eller spiss. Til nå har de mistet David Akintola, Per Kristian Bråtveit og Kristoffer Haraldseid. I tillegg har Vegard Skjerve lagt opp. Fire førsteellever-spillere ut og FKH er per nå klart svekket denne sesongen. Martin Samuelsen kommer hjem for å få fart på karrieren igjen, det skal bli spennende å følge. Niklas Sandberg har FKH er endelig på plass. Men her tror jeg vi får se en del aktivitet utover.
Sesongen:
Sensasjonelt bra fjorårssesong av FKH og det skal mye til om de klarer å gjenta den prestasjonen. Horneland tok ut maks av FKH i fjorårssesongen. Laget er per nå svekket på både på spiller- og trenersiden, og veien til middelhavsfarer er meget kort.

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03