TRONDHEIM (Eurosport.no):
Mandag bekreftet RBK-trener Eirik Horneland overfor Eurosport.no at han fortsatt er lysten på å hente Gjermund Åsen til Lerkendal, og at klubbene er i forhandlinger.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Det skjer kort tid etter at Branns sportssjef Rune Soltvedt kunne fortelle at avstanden mellom bergenserne og Tromsø var for stor til at det var vits i å fortsette forhandlingene. Dermed seiler RBK opp som favoritter til å signere midtbanespilleren, dersom han skulle forlate Gutan.

– Jeg håper han kommer

Det er som søt musikk i Pål André Hellands ører:
– Det er bra. Jeg håper han kommer, han er en god kompis av meg og jeg syns han er en veldig, veldig god fotballspiller. Også har han en del egenskaper som kan komplettere dem vi allerede har, sier 29-åringen til Eurosport.no mandag.
Åsen og Helland kjenner hverandre fra tiden i trønderfotballen og er gode kompiser på privaten. Kantspilleren kan avsløre at saken allerede kunne vært i boks om han hadde hatt en klar kontrakt liggende i juleferien.
– Vi snakket sammen, han var jo hos meg på nyttårsaften. Utover i de senere timer, hadde jeg hatt en kontrakt klar hadde han skrevet under, så kanskje det var en idé, gliser Helland.

Eggen Rismark: – Pål bør håpe han ikke kommer

Men godsnakking med tidligere lagkompis er en kunst de kan flere steder i landet. I Bergen sitter Christian Eggen Rismark og Kristoffer Løkberg, også de skulle gjerne blitt gjenforent med Åsen på Brann stadion.
– Jeg kan ikke legge skjul på at vi ville samlet alle tre her. Pål kan jo komme etter hvis han vil ha en stopper som crosser ham i beina fra venstre mot høyre, skriver Eggen Rismark i en melding til Eurosport.no.
Midtstopperen som gikk fra Ranheim til Brann i fjor sommer understreker at alle fire kjenner hverandre godt og at lobbyvirksomheten foregår med en humoristisk undertone.
– Pål bør vel ikke håpe at Gjermund kommer til RBK. De vil vel konkurrere om én plass i Hornelands 4-4-2-system, smiler Eggen Rismark.
Helland er smertelig klar over at det per dags dato er flere trøndere i Brann enn i RBKs a-stall, men mener likefullt at han sitter på et trumfkort i dragkampen om balleleganten.
– Jeg håper ikke at de spiller på samvittigheten hans om at «de tidligere Ranheim-gutta skal samles i Bergen og få til noe stort der». Gjermund er trønder og hører hjemme i Rosenborg. Jeg tror at sjansen for store opplevelser er større her, det er mye artigere for ham at 20.000 synger navnet hans på trøndersk enn at 10-15 gjør det på bergensk, konkluderer Helland.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03