Ingebrigtsen og Hoftun måtte forlate sine jobber 18. juli. Avgjørelsen kom som en overraskelse på de aller fleste, spillerne inkludert.
I timene som fulgte etter at avgjørelsen ble kjent både internt på Lerkendal og i offentligheten, tok Helland kontakt med de sparkede trenerne per tekstmelding. Disse støtteerklæringene ble et tema da rettssaken startet i rettssal 310 i Trondheim tinghus mandag.
Helland spør innledningsvis om Ingebrigtsen selv har valgt å gå fra sin stilling, og gir uttrykk for at han i så fall sikkert har en god grunn til det.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
«Om du har fått fyken så e det en skandale uten sidestykke, hvilket æ ikke fatte. Slik som æ har oppfatta det så e spillergruppa i sjokk, i likhet med mæ», skriver RBK-profilen så.
Da Ingebrigtsen så bekrefter at han har fått sparken, svarer Helland:
«Kæm faen e det dem tru dem e som tar dem avgjørelsan der?! Kor va vi i 2014? Folk bli så historieløs at æ bli kvalm. Uansett ka som skjer så ska du vit at æ står bak dæ. Da Ingebrigtsen så bekrefter at han har fått sparken.

Hoftun-støtte

En tydelig oppbrakt Helland er også rask med å sende den sparkede assistenttreneren Erik Hoftun en lignende støttemelding per tekstmelding.
«Æ e helt målløs. Klarer ikke å fatt og begrip ka det e som foregår. Tru styret at dem spille FM …
Videre gir Helland uttrykk for takknemlighet for den jobben Hoftun og Ingebrigtsen har gjort for klubben og for han selv de siste fire årene.
«Og dere er hovedgrunnen til at vi spillerne har fylt opp peishylla med trofeer og hjertet med minner. Æ står bak dokk to uansett.», skriver han.
Hoftun takker i sitt svar for støtten.
«Det varmer veldig. Har vært en fornøyelse å være sammen med deg og dere de siste årene. Masse gode opplevelser og minner for resten av livet», skriver han blant annet.

Monumentalt uenige

I kjølvannet av sparkingen gikk også Rosenborg-spillerne ut mot avgjørelsen i en pressemelding sendt til NTB. Der het det at spillergruppa var «monumentalt uenig i styrets beslutning».
Ledelsen på Lerkendal ble videre bedt om å gjeninnsette både Ingebrigtsen og assistent Hoftun, men ble ikke hørt.
«Vi, en samlet spillergruppe, er monumentalt uenig i styrets beslutning om å avskjedige Kåre og Erik. En samlet spillergruppe har stått bak trenerteamet til siste slutt, og gruppa mener de var og ville vært best skikket til å utvikle oss videre. Spillergruppa ba om at styret skulle gjeninnsette Kåre og Erik, men styret sto på sitt», skrev spillerne.
(©NTB)
Sett dette?
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12