Det bekrefter Oslo-klubben på sin hjemmeside mandag.
31-åringen har signert en avtale som strekker seg 2,5 år frem i tid.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
– Det trigger meg veldig å få til noe her. Vålerenga er en fantastisk klubb med veldig gode supportere, så dette er noe jeg virkelig ser frem til, sier han til vif-fotball.no.
Angrepsspillerne har vært i Rosenborg siden 2015, men fikk denne sesongen bare syv kamper i Eliteserien. To av dem kom fra start. Han hadde egentlig ett år igjen av kontrakten med trønderne, men ville altså heller fortsette karrieren i Vålerenga.
– Jeg har mye rutine og har opplevd mye i Trondheim de siste årene. Jeg kan tilføre lederegenskaper, duellkraft og løpskraft og har ambisjoner om at Vålerenga skal være med å kjempe i toppen. Det er ikke mye som skal til, så hvis vi kjemper hardt og får alle til å gå i samme retning, tror jeg dette vil bli veldig bra, sier han til klubbens hjemmeside.
I september 2017 pådro islendingen seg en tung korsbåndskade som holdt ham ute frem til sommeren året etter. Etter drøyt ti måneder på sidelinjen, kom comebacket mot Valur i juli i fjor, men siden den gang har den anvendelige spilleren slitt med spilletid i Trondheim. Nå skal han altså prøve seg i ny drakt.
Vålerenga-trener Ronny Deila er glad for å ha på plass den fysiske spilleren.
– Jeg er veldig glad for å få Matti på plass her. Først og fremst er han er en meget god fotballspiller som jeg er sikker på vil bli en hit på Intility Arena, men han er også en veldig bra type som kommer til å ta lederansvar både på og utenfor banen, sier Deila og fortsetter:
– Vi har veldig mange unge talenter i Vålerenga som vil dra stor nytte av å spille med en som Matthias. Han har over 200 kamper i Eliteserien og vet hva som skal til for å lykkes. Det er en egenskap vi er veldig glad for å ha fått inn i gruppa.
Vålerenga tapte sin første treningskamp for året med 0-4 mot Sarpsborg 08 i LSK-hallen fredag.
FOTO: Vålerenga
Sett denne?
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12