VALLE (Eurosport.no):
Oslo-laget er godt i dytten etter 5-1-seieren borte mot Ranheim sist. Endelig vant laget på bortebane igjen, åtte måneder siden forrige gang.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
– Det er egentlig ikke noe jeg har tenkt på, men det var godt å få en borteseier på en overbevisende måte. Vi har følt oss bra i det siste, og spilt to tette og jevne kamper mot Brann og Viking, og så løsnet det litt nå. Det var godt det.
Matthias Vilhjalmsson med ett og Chidera Ejuke og Devyer Vega med to mål hver seg sørget for en solid seier søndag. Flere har meldt seg på, og nå er Muhammed Abu tilbake fra karantene i tillegg.
– Jeg føler samtlige i troppen bidrar om dagen, og det er et godt tegn. Vi har hatt litt få målscorere de siste årene, men nå kommer det fra høyre og venstre og overalt.

«Bring it on»

Odd og Bodø/Glimt på plassene foran har en kamp mindre spilt så langt, og Vålerenga har plassert seg på fjerdeplass etter sine første åtte kamper. De har spilt fire seirer, to uavgjorte og to tap. Kwarasey kaller starten grei, men vil ikke sette noe terningkast.
– Det er litt som forventet. Kanskje ett poeng mer eller ett poeng mindre, jeg vet ikke. Men det har vært en jevn og tøff start. Det viktigste er at jeg føler vi utvikler oss og blir bedre for hver runde, og alltid lærer av kampene som går, så det er egentlig det mest betryggende. Det ser bedre og bedre ut.
Den 31 år gamle målvakten var Strømsgodset-keeper mellom 2007 og 2014, og ble seriemester med Drammen-klubben i 2013. Torsdag gjester de Intility til 16. mai-fest.
– Det blir spennende. De har slitt litt i starten, og det gjorde de da de kom hit i fjor også, så dette blir sikkert som en cupfinale for dem. Vi må være klare for en sulten gjeng som kommer hit for å ta en etterlengtet seier, og vi skal gjøre alt vi kan for å holde det gående. Vi har en del kamper på rad nå uten tap, så «bring it on», vi er klare.
Se intervju med Larsen Kwarasey her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Ikke topplag ennå

I kampen han snakker om forrige sesong leverte Godset kanskje årsbeste for sesongen, og vant 4-1 på Vålerengas hjemmebane. Kwarasey skjelver ikke i buksene av den grunn.
– Nei, det var årsbeste for dem i fjor, og årsverste for oss, så det var ikke en god kombinasjon. Vi skal ikke gå i samme fella i år. Det blir en spennende kamp, og sikkert tett og jevnt, men vi er i god form og skal prøve å gi dem en meget tøff kamp.
– Er det fortsatt noen følelser i hjertet som banker for Godset, eller er det forbigått?
– Selvfølgelig, Strømsgodset som klubb ... Jeg har masse minner og opplevd fine ting der, og så klart man følger litt ekstra med. Men det er ikke noe jeg tenker på når jeg møter dem nå, jeg har møtt dem så mange ganger at det ikke betyr så mye lenger. Det er klart at det ikke er kult å se at de sliter. Jeg har fortsatt kamerater som spiller der. Men som sagt, nå er det Vålerenga for alle pengene, og alle vet at dette er klubben min. Så nå har jeg kjempelyst til å oppnå noe her, og det er på tide også.
På spørsmål om klubben med tre poeng hjemme virkelig vil befeste sin posisjon som topplag denne sesongen, svarer Vålerenga-målvakten slik:
– Nei, nå har vi spilt åtte kamper, og det er fortsatt 22 igjen. Vi får se om vi ligger der oppe når det er fem kamper igjen. Da kan vi begynne å snakke. Vi må omstille hver eneste runde, og gi oss selv best muligheter for hver eneste kamp som går. Vi har hatt en tendens til å drite oss ut når folk begynner å forvente noe av oss. Vi skal utvikle oss og bli bedre for hver eneste kamp, og så får vi se i oktober om vi fortsatt ligger der oppe.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53