LILLESTRØM / OSLO (Eurosport.no):
Strømsgodset slo HamKam 3-1 i en treningskamp fredag. I januar mistet Drammens-laget nøkkelspillerne Tokmac Nguen og Eirik Ulland Andersen, men trener Bjørn Petter Ingebretsen mener lagets største endring er blitt gjort i kulissene.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Han var ikke fornøyd med hvordan laget mentalt var til stede forrige sesong. Spesielt fra starten av.
– Det ble mer stress. Vi måtte ha poeng hver helg og vi ble mer opptatte av motstander enn oss selv. Det var mange ting som spilte inn. Mange av oss hadde ikke vært i den situasjonen. Nå får vi en helt annen ro, sier Bjørn Petter Ingebretsen.

Dette er annerledes

Nå mener han nemlig tingenes tilstand er mye bedre.
– Vi har hatt en veldig fin start på årets sesong med tanke på treningsmentalitet og det å få spillerne på plass igjen. Vi føler at vi har et godt utgangspunkt her nå.
– Har det vært et oppgjør på kammerset, slik jeg tolker deg? En svær kulturendring?
– Vi er blitt enige, altså spillere, trenere og klubb, om at ting ikke kan være slik det var. Nå skal vi ha mye mer fokus på det vi driver med selv og ikke så mye fokus på hva andre driver med. Så skal vi ha utviklingsfokuset vårt igjen. Ikke det voldsomme jaget som vi fikk i fjor, hvor det var dårlig ledelse fra trenerteam og spillere som ikke står opp skikkelig. Men igjen, i år blir det et helt annet fokus.
Sett denne?

– En kulturendring

Stian Ringstad merker forskjell på stemningen i garderoben i årets sesongoppkjøring, sammenlignet med i 2018.
– Jeg synes det har vært som en kulturendring. Nå er det flere som tar tak og står fram. Man snakker til hverandre på en konstruktiv måte, og det er veldig bra, sier Ringstad, som tilbrakte andre halvdel av 2018-sesongen på lån i Sandefjord.
Forrige sesong ble det snakket om medalje, og forventningene til laget var høye. Slik er det ikke lenger nå.
– Vi hadde en annen inngang til den sesongen. Jeg tror dette her kler oss bedre. Nå slår vi nedenfra og snakker ikke om medalje og de tingene der.

Slik vil de fremstå

«BP» har en klar visjon om hva han vil se annerledes av laget sitt i år sammenlignet med forrige sesong.
– Vi skal bli mer fremoverrettet. Jeg vil se mer trøkk og energi. Og det er gjenvinningsspill, forklarer Ingebretsen.
Ringstad tror treneren og klubben for øvrig har staket ut en riktig kurs.
– Jeg tror trenerne ser at om vi får dette systemet til å sitte så har vi spillere som passer det veldig godt. Folk er klare for å ta ansvar. Men per dags dato er vi ikke bedre enn den 13. plassen vi havnet på i fjor. Som sagt slår vi nedenfra, sier Stian Ringstad etter 3-1-seieren over OBOS-laget HamKam.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03