Onsdag i forrige uke meldte Eurosport at KFUM vurderte et bud fra Eliteserien på 21-åringen.
– Lars, ja? Ja, han er populær, han. Det stemmer at det har kommet inn et bud der. Så må vi vurdere det opp mot markedspris og spillerens ønske, og vi må sørge for at vi er bærekraftige med klubbens ambisjoner, sa trener Jørgen Isnes til Eurosport da.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Budet viser seg å være fra Mjøndalen. Nå er klubbene enige om en pris, og angriperen signerer etter alt å dømme i løpet av kort tid, fikk Eurosport opplyst.
Senere onsdag formiddag ble overgangen bekreftet av klubben. Han har skrevet under på en treårskontrakt.
– Jeg følte meg veldig ønsket og har drømt om å ta steget videre. Eliteserien har vært en drøm for meg og Mjøndalen føltes som det riktige valget. En klubb som er ganske lik KFUM hvor det er fin gjeng både i klubben og i og rundt laget. Jeg tror dette er et fint sted å utvikle seg videre. Ambisjonen min er å gjøre meg fortjent til en plass på laget, sier Lars Olden Larsen til Mjøndalens nettsider.
Oslo-gutten slo til fra start i fjorårets sesong, i spann med nåværende Strømsgodset-spiss Moses Mawa. For prestasjonene ble han også belønnet med spill på U21-landslaget, riktignok da mange var opptatt med U20-VM. Det ble to kamper, mot Sverige og Danmark, og ett mål. Han har også fire kamper på G18.
– Lars passer perfekt inn hos oss. Han er U21-landslagsspiller og har et stort potensial. Samtidig har vi nytte av ham fra dag én. Signeringen er også et bevis på hvilken retning vi skal som klubb. Det er fantastisk at vi har fått til dette og jeg gleder meg til å se ham i brunt, sier hovedtrener Vegard Hansen til klubbens nettsider.
21-åringen kom til klubben fra Vålerenga før 2018-sesongen. Da bidro han sterkt til opprykket til OBOS-ligaen, før laget forrige sesong endte som nummer fire på nivå to og spilte kvalik om opprykk til Eliteserien.
Nå blir han med laget når de lørdag reiser til Spania for en ukes treningsleir.
– Det er ikke veldig mange kanter som scorer nesten 20 mål på to sesonger. Det er en spiller som vil være veldig elsket der han er, og han tåler ekstremt mye trening. Jeg skjønner at det er interesse på ham og vi er faktisk glade for det også, sa Isnes i forrige uke.
Signeringen er i tråd med det Vegard Hansen nylig har uttalt til Eurosport om klubbens retningsendring. På de ti siste årene har klubben solgt for om lag tre millioner, kunne avtroppende sportssjef Kenneth W. Karlsen fortelle Drammens Tidende.
Det er langt mindre enn de har kjøpt for, og dermed har de måttet lene seg veldig på blant annet sponsorinntekter.
Hansen var klar på at det har vært en utfordring, og at de nå må bevege seg i retning av å bli en mer selgende klubb.
– Det er en retningsendring hos oss. Spillere må helst være under 24 år for å være gode salgsobjekter. Men de er ofte mye dyrere enn en 30-åring.
Les mer om bakgrunnen for det her.
I løpet av forrige sesong møtte også Christian Gauseth nettopp Olden Larsen i serien «Fortid møter fremtid». Her kan du se hvordan det gikk:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03