På de siste ti årene har nemlig Mjøndalen kun solgt for omlag tre millioner kroner. Det fortalte avtroppende sportssjef Kenneth Karlsen til Drammens Tidende før jul. Det er langt mindre enn hva klubben har kjøpt for, noe som har gjort at MIF har måttet lene seg i stor grad på sponsorinntekter rent økonomisk.
– Det har vært en utfordring for oss. Vi må signere yngre, og vi må lage våre egne. Klubben må bli så god at vi blir attraktive for større klubber. Vi må bli en selgende klubb, er den krystallklare beskjeden fra trener Vegard Hansen når Eurosport konfronterer han med dette.
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
– Det er en retningsendring hos oss. Spillere må helst være under 24 år for å være gode salgsobjekter. Men de er ofte mye dyrere enn en 30-åring, sier treneren samtidig som han understreker at de også nå har unge lovende salgsobjekter i troppen.
Det første grepet ble gjort mandag. Kevin Nicol ble ansatt som toppspillerutvikler i klubben. Han skal ha ansvar for veien mellom akademiet og A-laget samt oppfølging av de yngre spillerne i klubben.
– Vi har jobbet med akademiet i fem år. Først nå bærer det frukter. Vi tok opp tre stykker til A-laget i fjor sommer. Nå får vi inn Kevin også, og det blir en viktig del av det. Så innen de neste årene kan vi få noen salgsobjekter der.

– En engasjert og dedikert herremann

Vegard Hansen understreker samtidig at det er viktig å finne balansen mellom rutinerte spillere og yngre krefter. Han påpeker at MIF trolig fortsatt kommer til å hente etablerte spillere for å sørge for at man har en slagkraftig tropp til å holde plassen i Eliteserien også i 2020.
Men det er ingen tvil. Fokuset blir annerledes i årene som kommer - det kan også Kenneth Karlsens erstatter, André Nevstad, fortelle om.
– Litt av tanken som MIF har er at vi skal bli bedre på å uvikle spillere som får sitt gjennombrudd her og som blir salgsobjekter.
– I de kommende årene vil vi ha fokus på at vi skal få fram unge spillere som er gode nok til at større klubber vil hente dem.
Da er det Kevin Nicol en sentral del av planen.
– Han er en engasjert og dedikert herremann. Han er en bekjent av Kenneth og Vegard. Vi er glade for at han kommer hit. Han kommer til å bidra med det vi ønsker: å få fram gode fotballspillere, forteller han.
Dette var André Nevstads første intervju som Mjøndalen-sportssjef:

Sammenligner Mjøndalen med Hødd-jobben

Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25
Eliteserien
Se høydepunktene: Uavgjort mellom Sandefjord og Tromsø etter sen scoring
I GÅR PÅ 19:32