• Se Mjøndalen - Stabæk 4. mai klokken 18.00 på MAX, Dplay og Eurosport Player. Skaff tilgang her!
Norge har, etter imponerende prestasjoner i U19-EM, kvalifisert seg til U20-VM i Polen. Det starter 24. mai, med kamp mot Uruguay. Åtte stykker er allerede forhåndsuttatt av landslagssjef Pål Arne Johansen. Laget spiller en 5-2-2-1 formasjon defensivt og en 2-1-2-4-1 formasjon offensivt, og ja, dere leste riktig. Det er nesten til å bli svimmel av dette, og litt typisk Pål Arne Johansen, som er en av landets største analytiker og pragmatiker. Men systemet har fungert utmerket for dette laget.
Jeg mener disse er de fem beste Eliteserie-spillerne på dette landslaget.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
5. Hugo Vetlesen
Født – 29.02.00.
Klubb – Stabæk.
Posisjon – Sentral midtbane/hengende spiss.
Beste fot – Høyre.
Høyde – 1.73.
Kontraktslengde – 31.12.2021.
Har i en alder av 19 år allerede spilt svimlende 63 kamper for Stabæks A-lag. Slo gjennom med dunder og brak i 2017. Var da en het potet og Stabæk takket blant annet nei til bud i 10 millioners-klassen. Hadde en svakere sesong i fjor, men har våknet til liv igjen denne sesongen. Har en god balanse og nærmest danser forbi motstanderne. Meget god nærteknikk og en herlig forflytningsevne på små områder. Aller best i en offensiv midtbanerolle. Har også begynt å produsere målpoeng.
Dette sa Vetlesen om VM til Eurosport for en stund siden. Artikkelen fortsetter under videoen.
4. Nico Mickelson
Født – 24.07.99.
Klubb – Strømsgodset.
Posisjon – Høyre vingback.
Beste fot – Høyre.
Høyde – 1.78.
Kontraktslengde – 31.12.2021.
En relativt komplett backtype. Hurtig, god ballbehandling, klarer seg meget bra én mot én offensivt og defensivt. Har i tillegg en herlig innleggsteknikk. Meget overraskende at ikke Bjørn Petter Ingebretsen bruker ham i Godset. Hadde spilt fast på de fleste Eliteserie-lag.
Se intervju med U20-landslagssjefen her! Artikkelen fortsetter under videoen.
3. Håkon Evjen
Født – 14.02.00.
Klubb – Bodø/Glimt.
Posisjon – Venstre vingback.
Beste fot – Venstre.
Høyde – 1.73.
Kontraktslengde – 01.06.2021.
Her stusser nok mange når jeg plasserer Evjen som venstre vingback, men faktum er at, i denne formasjonen, er det er på den plassen landslagssjef Pål Arne Johansen helst vil bruke ham. Evjen er en liten favoritt hos «Paco» og jeg tror han kommer til å ta vingback-plassen på bekostning av England-proffen og tidligere Odd-spiller, John Kitolano. Evjen opererer som høyrekant i Bodø/Glimt og har gjort det med stor suksess, men kanskje er det i denne posisjonen han har det aller største potensialet. Bra tempo, god én mot én begge veier og har en vidunderlig venstrefot.
Se en gjennomgang av spillerne her! Artikkelen fortsetter under videoen.
2. Kristian Thorstvedt
Født – 13.03.99.
Klubb – Viking FK.
Posisjon – Indreløper.
Beste fot – Venstre.
Høyde – 1.88.
Kontraktslengde – 30.06.2021.
Thorstvedt har vært langt fra selvskreven på dette landslaget, men den eventyrlige åpningen av årets sesong har gjort ham til et sikkert kort. Storvokste Thorstvedt er kanskje ikke den kvikkeste spilleren, men har et herlig driv med ballen i beina, og leser spillet som få andre. Gjør nesten alltid riktige valg med ballen, og posisjonerer seg som en langt mer erfaren spiller. Meget god avslutter. «Paco» trenger kloke spillere for å løse hans kampplaner. Thorstvedt er en poengspiller som vil bli viktig i dette VM-et, og det et suverent utstillingsvindu for Stavanger-gutten.
Viking-spilleren har markert seg i Eliteserien denne sesongen. Artikkelen fortsetter under videoen!
1. Tobias Børkeeiet
Født – 18.04.99.
Klubb – Stabæk.
Posisjon – Sentral midtbane/midtstopper.
Beste fot – Høyre (men Børkeeiet er god med begge bein).
Høyde – 1.89.
Kontraktslengde – 31.12.2020.
Børkeeiet er selve navet i dette laget. Defensivt ligger han i midten av de tre stopperne. Offensivt flytter han opp og blir ballfordeler sentralt i banen. Han skal hele tiden sørge for at laget er i god balanse begge veier. Meget god til å styre tempoet, og har ferdigheter til å vende spillet med begge bein. Viktig på både offensiv og defensiv dødball. Skal Norge gå langt, er de avhengige av at Børkeeiet spiller opp mot sitt beste. Han var helt enorm på sist samling og en klasse bedre enn den resterende gjengen. Det var bud inne i 10-milllioners klassen fra Brøndby sist sommer, noe Stabæk takket nei til, og krevde det dobbelte. Leverer han i VM er han tapt for Bærums-klubben. Hans spillertype er meget ettertraktet rundt om i de europeiske klubbene. Skal de få maks ut av Børkeeiet i et økonomisk perspektiv, bør han også gå til sommeren.
  • Se Mjøndalen - Stabæk 4. mai klokken 18.00 på MAX, Dplay og Eurosport Player. Skaff tilgang her!
Se intervju med Børkeeiet om VM her!
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03