Det bekrefter Eliteserie-klubben på sin hjemmeside onsdag.
Han er under kontrakt med Sogndal ut 2021, men skal frem til 1. august altså være en del av Vålerengas keeperteam med Adam Larsen Kwarasey. I 2018-sesongen voktet han buret for Elverum i PostNord-ligaen, og han har en fortid i blant annet Manchester City og Sarpsborg 08.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
– Vålerenga er en fantastisk fin klubb, og da jeg fikk vite at et utlån hit var mulig var det bare å gripe sjansen og vise den beste utgaven av meg selv. Det er det jeg har planer om å gjøre, sier han til Vif-fotball.no.
Oslo-klubben ønsket å utforske muligheten for å forsterke på keepersiden som en følge av at talentfulle Kristoffer Klaesson pådro seg en leddbåndsskade i en ankel tidligere denne uka. Nå er altså løsningen på plass allerde.
Det er de nye utlånsreglene for unge spillere som gjør det mulig for Vålerenga å sikre seg 20-åringens tjenester utenfor overgangsvinduet på kort varsel.
Sportslig leder i Vålerenga, Jørgen Ingebrigtsen, er glad for at de fikk muligheten til å hente Haug for de neste tre månedene.
– Vi har veldig mange unge og spennende keepertalent i klubben, men da Kristoffer ble skadet følte vi at vi trengte en sisteskanse med A-lagserfaring som kunne gå rett inn å ta plassen hvis det skulle skje noe med Adam, sier Ingebrigtsen til Vif-fotball.no.
I Sogndal har Mathias Dyngeland stått alle kampene så langt i sesongen.
FOTO: VIF FOTBALL
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03