VALLE (Eurosport.no):
Mohammed Abu kom til Vålerenga på lån fra MLS-klubben Colombus Crew i fjor sommer, før overgangen senere ble gjort permanent. I løpet av sin første høst på Valle rakk han å spille seg inn i fansens hjerter som en av ligaens beste midtbanespillere.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Da bidro han sterkt til lagets resultater, og det var stilt store forventninger til ham som en nøkkelspiller denne sesongen.
Men den tidligere Manchester City-, Strømsgodset-, Eintracht Frankfurt-, Rayo Vallecano-, Lorient- og Colombus Crew-spilleren har vært litt inn og ut av laget denne sesongen. Skader må ta noe av skylden, men han har heller ikke sett helt ut som seg selv.

Pinlig exit

I forbindelse med den pinlige cup-exiten mot Bærum onsdag, skrev Eurosport-ekspert Joacim Jonsson om Abu i en oppsummerende melding på Twitter, om Eliteserie-lagene som forsvant ut:
– Herregud for en runde. Deila må slutte å bruke Abu. Berntsen må jobb. Dette 08-laget trenger å renoveres nok en gang. Hadde jeg vært i Godset eller LSK ville jeg ikke sovet om nettene.
Nedover i tråden under fulgte han opp med: Begriper ikke at Deila skal være sta og bruke Abu. Mister all rytme med ham på banen.
Han har også tidligere flere ganger vært inne på at Abu ikke er like god denne sesongen som man har sett ham tidligere, og altså senest i fjor høst.
(Artikkelen fortsetter under)
Ronny Deila har tidligere vært klar på at den såkalte sekserposisjonen Abu bekler, er den viktigste i hans spillestil. Også Vålerenga-treneren er ærlig om at midtbanemotoren hans har mer å gå på da Eurosport møter ham på Valle dagen derpå.
– Jeg tror vel Abu og jeg og alle er enige om at han har vært litt under nivået, eller dårligere, enn han var i fjor. Han har hatt en liten stigning i det siste, og jeg synes han hadde en ålreit førsteomgang i går, men så detter han sammen med resten av laget i annen omgang. Så han har ting å jobbe med, akkurat som vi andre har, men vi vet hva han kan, så det er mer det at vi må få det ut, sier VIF-treneren og tilføyer:
– Jeg tror han vil veldig mye, og har lyst til å finne seg selv igjen, men kanskje han stresser og vil for mye og mister litt fokus av den grunn. Han vil komme, men vi er skjønt enige om at han kan prestere bedre enn han har gjort så langt, sier Deila til Eurosport.
Det er tøffe dager i Vålerenga. Rett før pausen tapte de 0-3 hjemme for naborival Lillestrøm, mens det i første kamp etter pausen ble de samme sifrene borte mot en annen rival, nemlig Rosenborg på Lerkendal.

Vil betale tilbake

Onsdag toppet det seg med et smell mot 2. divisjonslaget Bærum i NM. Derfor er det ikke mindre viktig å få Abu – mannen som skal holde taktpinnen på midten – tilbake i godt gammelt slag.
– Jeg er enig i det eksperten sier. Fordi jeg kjenner meg selv som spiller, og tenker virkelig på det. Jeg vil gjøre mitt beste for laget, og jeg jobber veldig hardt for å komme opp på mitt beste. Jeg har vært gjennom noen skader, men jeg blir bedre og får god tilbakemelding fra trenerne som hjelper meg. Situasjonen tærer på meg. I fotball skjer mye forskjellig, men klubben tror på meg og jeg vil betale dem tilbake. Jeg vil jobbe hardt og komme skikkelig tilbake, sier han til Eurosport.
Samtidig føler 27-åringen fra Ghana seg trygg på at han igjen vil prestere på nivået fra i fjor.
– Ja, ja, helt klart. for hver trening blir ting bedre. Jeg får selvtillit og tenker at "Abu skal komme tilbake". Fotball er «crazy», vet du, noen ganger vil man det så veldig. Jeg vil ikke se meg selv i denne situasjonen, men må være sterk og komme ut av det enda sterkere. Jeg håper at jeg, veldig raskt, vil være der.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05