MARBELLA/OSLO (Eurosport.no):
– De møter Brann i den første serierunden. Bergenserne er naturligvis enorme favoritter, men har samtidig alt å tape. Jeg ser ikke bort fra at vi får en overraskelse allerede der, og tror Ranheim kan slå Brann, sier fotballekspert Kjetil Rekdal til Eurosport.no.
Han har fulgt samtlige Eliteserie-lag på Marbella, Spania i tiden før seriestart om et par uker.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52

Roser entusiasmen

Rekdal har bitt seg merke i én spesiell ting ved laget som han tror kan hjelpe de på vegen.
– På Ranheim jobbes det knallhardt. De har en helt vanvittig entusiasme som jeg har lagt spesielt merke til både på treningene og kampene, sier han.
– Spillerne coacher hverandre, hjelper hverandre og stiller krav. Det er de også nødt til å gjøre, men måten de gjør det på imponerer meg.
Ranheim havnet på fjerdeplass i OBOS-ligaen forrige sesong og kom seg til Eliteserien ved å vinne alle kvalifiseringsrundene.
I vinter har de forsterket stallen med å hente ti mann, hvor fire av dem er yngre spillere fra Rosenborg.

– Kan bli straffet

Svein Maalen er trener for laget. Han kjører konsekvent 4-3-3.
– Det som slår meg er at det er veldig tydelige på hva de driver med. Klare formasjoner, roller og instrukser for hver enkelt spiller, sier Rekdal, som mener klubbens spillesystem også kan føre med seg noen baksider.
– De prøver å spille fotball for en hver pris. De lar ballen gå. Det blir de selvsagt belønnet for når de lykkes, men de kommer også til å bli ditto straffet når de ikke lykkes.

– Han blir viktig

Selv om fotballeksperten påpeker at det er kollektivet Ranheim som må fungere dersom laget skal plukke poeng i Eliteserien, har han likevel bitt seg spesielt merke i én spiller hos trønderne.
– Mads Reginiussen. Han synes jeg har bra trøkk i seg. Han virker som en klok spiller som jeg tror kommer til å bli viktig for dette laget i Eliteserien, sier Kjetil Rekdal.
I sesongoppkjøringen har Trondheimslaget slått Rosenborg, Levanger, Nardo, Orkla og Stjørdals-Blink.
Tirsdag tapte de mot islandske Hafnarfjordur.
– Ranheim er nødt til å være effektive om de skal vinne kamper på dette nivået. Det var de ikke i denne kampen, sier Kjetil Rekdal, som fulgte oppgjøret fra sidelinjen.
I videoen under drøfter Kjetil Rekdal Ranheims sesonginnledning.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52