Populære sporter
All sport
Vis alt

Endringer i mesterligaen gjør det vanskeligere for Rosenborg: – Blir nesten umulig nå

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 27/02/2018 klokken 19:01 GMT+1

UEFA gjør flere endringer før neste utgave av Champions League i fotball. Blant annet ved å innføre Champions Route.

Kåre Ingebrigtsen

Foto: Scanpix

Kun seks lag vil fra neste utgave av mesterligaen nå gruppespillet gjennom kvalifiseringsspill. UEFA har nå bestemt at tittelforsvarer, vinneren av Europa League, samt 26 lag vil bli direktekvalifisert til gruppespillet. Tidligere har kun 22 lag vært direktekvalifisert.
Foruten vinneren av de to turneringene går de fire øverste lagene i de øverste rankede landene, som nå er England, Tyskland, Spania og Italia, automatisk til gruppespill.
Det samme gjør også de to beste lagene i seriene i Frankrike og Russland, samt serievinnerne i Portugal, Ukraina, Belgia og Tyrkia.

Trangere nåløye

Dersom vinneren av mesterligaen kvalifiserer seg til turneringen via seriespill tilfaller den ekstra plassen til landet som er nummer 11 på rankingen, som for øyeblikket er Tsjekkia.
Skulle vinneren av Europa League kvalifisere seg til mesterligaen vil den ekstra plassen gå til en tredje klubb fra Frankrike.
Nåløyet for å komme seg inn i turneringen blir stadig trangere og trangere. Det vil nå bli utslagsrunder (Champions route) for landene ranket som nummer 11 og nedover. Her skal det kjempes om fire plasser til gruppespillet. Den norske seriemesteren Rosenborg kommer inn her, siden Norge for øyeblikket ligger som nummer 25 på UEFAs klubbranking. Også Ståle Solbakkens FC København havnet i denne kategorien.
De to siste plassene skal lagene kjempes om i en såkalt "league route".

Vanskeligere for Rosenborg

Dette gjør at Rosenborg og FC København nå må gjennom fire kvalifiseringsrunder for å nå gruppespillet. På den andre siden sier de nye reglene at lagene som ikke tar seg til gruppespillet i Champions League, får muligheten til å kvalifisere seg til Europa League.
Til VG sier Rosenborgs styreleder, Ivar Koteng, at endringene er triste nyheter.
– Det blir jo nesten umulig nå, og det er litt trist. Å spille Champions League henger høyt, det litt som julekvelden og 17. mai på en gang, sier han til avisen.
I selve Champions League gjøres det ingen endringer med unntak av kampstart. Det vil ikke lengre bli spilt kamper klokken 20.45, men klokken 18.55 og 21.00.
I Europa League vil 17 lag nå være direktekvalifisert. Det gjelder to lag fra Spania, Tyskland, England, Italia og Frankrike, samt ett lag fra Russland, Portugal, Ukraina, Belgia, Tyrkia, Tsjekkia og Sveits.
(©NTB) / Eurosport.no.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame