Scanpix

Stusser over Bakke-henvendelse: – Tyder på at ting har røket

Stusser over Bakke-henvendelse: – Tyder på at ting har røket

10/12/2018 19:33Oppdatert 11/12/2018 12:05

Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen mener trenerjobben i Rosenborg ikke nødvendigvis er attraktiv for utenlandske trenere. Samtidig stusser han over timingen på henvendelsen til Sarpsborg 08s trener, Geir Bakke.

  • Se terminlisten til Eliteserien og OBOS-ligaen bli presentert på Eurosport.no onsdag 19. desember

– Jeg stusset kraftig, ikke fordi de faktisk spurte Bakke, men fordi de gjorde det nylig. Det har nesten virket som at det har vært Storeulv, Spøkelseskladden og Rini Coolen som har stått på listen. Da virker det noe sent å se i eget nabolag. Det kan tyde på at ting har røket med andre. Det er en del flinke folk i Trondheim som har litt oversikt og følger med, men at noe har skjært seg. Enten på grunn av penger eller andre ting, sier Eriksen til Eurosport.no.

– Vidt meg bekjent har ikke Geir Bakke noe bred internasjonal erfaring. Han er en fin type, men forespørselen til ham kom fem på halv tolv. Da har de fått noen nei i forveien, fortsetter Eurosports fotballekspert.

– RBK er ikke nødvendigvis attraktiv for utenlandske trenere

– Er Rosenborg en attraktiv klubb for trenere?

– Det er litt avhengig av situasjonen. For en hver arbeidsløs mann er Rosenborg attraktiv, men RBK er ikke nødvendigvis attraktiv for en utenlandsk trener. Det kan ha noe med å gjøre at de har gjort en sjanseløs sesong utenfor Norges grenser. Da må de møte på treneren som ser potensialet i klubben. RBK må være Norges mest attraktive klubb på flere ting, men det er klart at man får ikke noen stjerne i boken av å vinne seriegull eller cupen. Da hadde Ingebrigtsen sittet der fortsatt. Da må de finne en trener som ser potensialet videre ut i Europa og der har de en lang vei å gå, med tanke på hva de har oppnådd i høst, sier Eriksen.

– Hva bør RBK foreta seg nå?

– De må gå videre i jakten. Samtidig stiger ikke Rini Coolen i aktelse. Hadde han vært en het kandidat, så hadde det bare vært å ansette ham. Det blir litt pussig når de har spurt Bakke. I kraft av resultatene hans her hjemme, seriemester og cupmester, er det ikke noe å si på, men alle kan se at det ikke har vært progresjon i spillet. Kandidaturet hans har ikke styrket seg.

  • Se terminlisten til Eliteserien og OBOS-ligaen bli presentert på Eurosport.no onsdag 19. desember

Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Video - Bernt besøker (uten Bernt): RBK-Helland avslører seriemester-vekten i 2009

06:15

– Dette er åpenbart blitt en nøtt

Eriksen tror Rosenborg gjør det vanskeligere for seg selv med å låse seg til en bestemt måte å spille på i trenerjakten.

– Andre kandidater er det, men RBK vil ha sin bestemte trener. Det har vært litt av hemskoen deres i flere år. Erik Hamrén vant og vant, men det skjedde ikke på RBK-måten. De leter etter en spesiell type. Ære være Svein Maalen for det han har gjort i Ranheim, men de har bare vært oppe i ett år og det å trene Ranheim er vidt forskjellig fra å trene Rosenborg. Det er litt for tidlig og en helt annen jobb for ham.

– Dette er åpenbart blitt en nøtt for dem. Peter Bosz er det ikke så rart at de går etter. Han kommer fra Ajax-systemet, men skal de ha en merittert trener sier de i fra seg litt makt. Han har har bestemte meninger, fortsetter Eriksen.

Eurosports ekspert peker på en bestemt kandidat som har vært i klubben tidligere, men er usikker på hvorvidt det er aktuelt per dags dato.

– De har alltid henvendt seg til Trond Sollied opp gjennom historien. Han kjenner røttene, kan RBK og kan 4-3-3, men har bosted i Belgia og er i Lokeren på et vikariat nå. Så er det den tingen Sollied alltid sier angående trenerjobber: Timing. Jeg er usikker på om den er der nå.

Sett denne?

Video - Rosenborg slipper jubelen løs

02:32
0
0