Aalesund misset forsøket på en retur til Eliteserien på første forsøk da Stabæk ble for sterke over to kamper.
Det kan bety utfordringer for klubben.
Overfor Sunnmørsposten varsler klubbens trener Lars Bohinen nå kutt som kan gå ut over den sportslige satsningen.
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14
– Det er et faktum at klubben har utfordringer økonomisk. Et opprykk kunne gitt oss et løft, men nå ligger det an til kutt som vil gå utover det sportslige, sier Lars Bohinen til avisen.
Samtidig sier Bohinen at han ønsker flere spillere i stallen for å være bedre rustet inn mot neste sesong. To spådommer som ikke nødvendigvis er forenlige.
Utfordringene blir ikke mindre på Color Line Stadion av at Bohinen varsler at flere av de største profilene kan forsvinne. Sunnmørsposten hevder både Holmbert Fridjonsson, Pape Habib Gueye og Aron Thrandarson har vekket interesse hos andre klubber.
Bohinen erkjenner at det kan bli vanskelig å beholde alle.
– Det er naturlig at Holmbert vil bort for å spille på et høyere nivå enn 1. divisjon, så det kan skje. Pape kan bli plukket opp av andre, og kanskje noen flere kan forsvinner, sier han.
Aalesund endte sesongen med 59 poeng i OBOS-ligaen 2018 etter å ha rykket ned fra Eliteserien forrige sesong. Over to kvalikkamper mot Stabæk ble det til slutt 1-2-tap etter selvmål fra Gueye. Etter kampen var AaFK-spilleren utrøstelig.
– Det er svært uheldig for Gueye som skal heade ut, men så treffer den feil og tar retning mot eget mål. Utrolig fortvilende for Aalesund som nå trenger to mål til for å ta seg videre, sier Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud.
Se hva Bohinen sa selv etter kampen:
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
Eliteserien
Reagerer sterkt på NFF-grep: – Det der høres helt sjukt ut
21/08/2021 PÅ 09:42