Serietoer Brann imponerte de fleste da serietreer FK Haugesund ble slått 3-1 borte forrige helg.
Rødtrøyene trillet til tider ut et FKH-lag, som store deler av kampen slet med å demme opp mot ballsikre bergensere.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Et av grepene Brann-trener Lars Arne Nilsen gjorde før kampen, var å senke Fredrik Haugen dypere i banen, slik at gjestene hadde både Haugen og Ruben Yttergård Jenssen involvert i frispillingsfasen på egen halvdel.
Det var en endring Haugen satte stor pris på.
– Vi ble enige om at jeg kunne droppe litt dypere i banen. Det fungerte veldig bra og fortsatte med det gjennom hele kampen, sier Haugen til Eurosport.no.

– Liker å ha ball

Han forteller at de snakket litt om det før kampen, men at det var mye opp til ham selv å løse oppgaven.
– Jeg spiller der jeg blir bedt om å spille, men det er ikke til å legge skjul på at jeg er en spiller som liker å være på ball og ha mye ballkontakt. Samtidig har jeg full respekt for måten vi spiller på, sier han.
Denne sesongen har Haugen ofte spilt i en mer fremskutt midtbanerolle, hvor han har vært en viktig del av lagets press på motstanders halvdel.
Haugen mener selv han har kvaliteter til å løse de fleste midtbaneroller på en god måte.
– Jeg kan fint gjøre grovjobben, det har Lars Arne (Nilsen, journ. anm.) sett over flere sesonger, så det er ikke noe problem for meg, sier Haugen, og fortsetter:
– Noen kamper spiller vi med høye indreløpere, og da blir man ikke like involvert, men det fungert veldig bra og vi ligger i gullkampen på grunn av det. Men noen kamper passer kanskje bra å spille litt dypere, sier han.
Brann-trenerens svar fikk salen til å le (artikkelen fortsetter under):

Tror ikke på bananskall-spådom

Søndag venter tabelljumbo Sandefjord på Brann stadion. Med Samuel Sahin-Radlinger ute, kommer Markus Olsen Pettersen inn, en keeper med litt andre ferdigheter enn østerrikeren.
Det betyr at Brann med stor sannsynlighet vil ta mindre risiko med frispilling bakfra. Da er Haugen igjen forberedt på å «gå i krigen» for lagkameratene.
– Vi møter et Sandefjord-lag som har spilt jevnt med de fleste de har møtt etter at de fikk ny trener. Vi kan ikke falle nedpå, vi må bare fortsette på det samme nivået som vi hadde mot Haugesund. Hvis vi faller nedpå så kan Sandefjord utmerket godt slå oss.
– Ingen lag er så gode i denne ligaen at de ikke kan tape om man ikke gir hundre prosent, sier han.
Fått med deg ukens Elitserie-podcast?
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38