Populære sporter
All sport
Vis alt

Stortrivdes med nye oppgaver: – Fungerte veldig bra

Jonas Moen Rye

Oppdatert 22/09/2018 klokken 13:10 GMT+2

Branns midtbanespiller Fredrik Haugen håper på flere kamper som mot FK Haugesund, men er klar til å brette opp ermene og «gå i krigen» når det også trengs.

Haugen

Foto: Scanpix

Serietoer Brann imponerte de fleste da serietreer FK Haugesund ble slått 3-1 borte forrige helg.
Rødtrøyene trillet til tider ut et FKH-lag, som store deler av kampen slet med å demme opp mot ballsikre bergensere.
Et av grepene Brann-trener Lars Arne Nilsen gjorde før kampen, var å senke Fredrik Haugen dypere i banen, slik at gjestene hadde både Haugen og Ruben Yttergård Jenssen involvert i frispillingsfasen på egen halvdel.
Det var en endring Haugen satte stor pris på.
– Vi ble enige om at jeg kunne droppe litt dypere i banen. Det fungerte veldig bra og fortsatte med det gjennom hele kampen, sier Haugen til Eurosport.no.

– Liker å ha ball

Han forteller at de snakket litt om det før kampen, men at det var mye opp til ham selv å løse oppgaven.
– Jeg spiller der jeg blir bedt om å spille, men det er ikke til å legge skjul på at jeg er en spiller som liker å være på ball og ha mye ballkontakt. Samtidig har jeg full respekt for måten vi spiller på, sier han.
Denne sesongen har Haugen ofte spilt i en mer fremskutt midtbanerolle, hvor han har vært en viktig del av lagets press på motstanders halvdel.
Haugen mener selv han har kvaliteter til å løse de fleste midtbaneroller på en god måte.
– Jeg kan fint gjøre grovjobben, det har Lars Arne (Nilsen, journ. anm.) sett over flere sesonger, så det er ikke noe problem for meg, sier Haugen, og fortsetter:
– Noen kamper spiller vi med høye indreløpere, og da blir man ikke like involvert, men det fungert veldig bra og vi ligger i gullkampen på grunn av det. Men noen kamper passer kanskje bra å spille litt dypere, sier han.
Brann-trenerens svar fikk salen til å le (artikkelen fortsetter under):

Tror ikke på bananskall-spådom

Søndag venter tabelljumbo Sandefjord på Brann stadion. Med Samuel Sahin-Radlinger ute, kommer Markus Olsen Pettersen inn, en keeper med litt andre ferdigheter enn østerrikeren.
Det betyr at Brann med stor sannsynlighet vil ta mindre risiko med frispilling bakfra. Da er Haugen igjen forberedt på å «gå i krigen» for lagkameratene.
– Vi møter et Sandefjord-lag som har spilt jevnt med de fleste de har møtt etter at de fikk ny trener. Vi kan ikke falle nedpå, vi må bare fortsette på det samme nivået som vi hadde mot Haugesund. Hvis vi faller nedpå så kan Sandefjord utmerket godt slå oss.
– Ingen lag er så gode i denne ligaen at de ikke kan tape om man ikke gir hundre prosent, sier han.
Fått med deg ukens Elitserie-podcast?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame