Populære sporter
All sport
Vis alt

Stengel: – Da jeg satt på tribunen begynte man å tenke litt

Oppdatert 07/04/2018 klokken 14:09 GMT+2

Spilletid var helt avgjørende da Herman Stengel i fjor bestemte seg for å forlate Vålerenga og gå gratis til Strømsgodset.

Herman Stengel

Foto: Scanpix

– Da jeg satt på tribunen der, begynte man å tenke litt. Du vil jo helst spille. Det er det jeg har sagt hele tiden, at jeg vil spille. Da bør du i hvert fall ikke sitte på tribunen.
Helt på tampen i fjor ble det klart. Herman Stengel (22) gikk overraskende fra Vålerenga til Strømsgodset som Bosman-spiller, selv om Oslo-klubben tilbød ham ny kontrakt.
Fjorårssesongen ble preget av mye benkesliting. Kun tolv kamper fra start og åtte innhopp ble det på 22-åringen i Vålerenga-drakten tross seks mål, flere av dem praktscoringer. I møte med Strømsgodset på Marienlyst og i den siste Vålerenga-kampen på Ullevaal mot Tromsø, ble Stengel vraket fra kamptroppen, mens Klanen svarte med støttende tilrop. Deila forklarte vrakingen til Tromsø-kampen med at han ville ha to sentrale midtbanespillere i troppen. Dermed falt valget på Lekven og Grindheim istedenfor Stengel.
– Det var spesielt. Sånn er det. Det er Deila som er trener der. Det er han som tar ut laget og det er jobben hans, forklarer Stengel til Eurosport.no.

– Følte meg veldig ønsket

Da Strømsgodset tok kontakt på høsten skulle det ikke mye overbevisning til før Stengel ble klar på en treårskontrakt.
– Jeg er fra Hokksund. Komme hjem i nærheten til familien. Først og fremst følte jeg meg veldig ønsket. Det er det jeg har sagt hele tiden. Spilletid er viktig og det har jeg store muligheter for her, sier Stengel til Eurosport.no.
– Er du like målrettet og ambisiøs som den tolvåringen som forlot Hokksund for noen år siden?
– Ja, det har jeg. Ellers har mamma kastet bort en bil og det kan vi ikke ha noe av, smiler Stengel.
  • Lad opp til hovedrunden med Fotball Direkte søndag klokken 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Saken fortsetter under videoen:

– Hva skal jeg si?

– Følte du deg mer ønsket av omgivelsene og støttespillerne til Vålerenga enn treneren?
– Hva skal jeg si? Jeg har alltid vært godt likt av Klanen, i hvert fall frem til nå. Så får vi se nå, sier Stengel.
Lørdag står han ansikt til ansikt med gamle lagkompiser og supportere, som på sosiale medier har bedt ham om å ta med seg ekstra leggskinn.
– Tror du det er noen som er sure på deg i VIF?
– Det vet jeg ikke ennå. Det kan godt hende det. Jeg får nok høre det når jeg kommer tilbake dit. Det er nok ikke noe å lure på.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame