• Se Rosenborg - Vålerenga søndag 24. juni kl. 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no): – Det er herlig, og veldig godt. Jeg trener for fullt nå med gutta. Har et lite stykke igjen, men det kommer, så jeg er veldig glad, sier Vilhjálmsson til Eurosport.no.
Etter skrekksmellen han pådro seg i en treningskamp mot Strindheim i september i fjor, er Matthías Vilhjálmsson tilbake i full trening med Rosenborg.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
– Hvor mye gleder du deg til å komme tilbake?
– Sinnsykt mye. Jeg savner å spille utrolig mye og jeg savner publikum. Så det gleder jeg meg til og det nærmer seg.

Kraftig kneskade

Etter kampen fikk islendingen beskjed om at kneskaden var av det alvorlige slaget og 31-åringen var dermed ute resten av sesongen. Han forteller at han nå har vært med på en håndfull fotballtreninger med spilleøkter.
– Kroppen er veldig fin, det er bare kneet som må spares litt og bygges opp, men løpsmessig føler jeg meg veldig bra. Fotballbevegelsene og muskulaturen i låret jobber jeg også mye med. Det er ok status, sier Vilhjálmsson.
Det er tre kamper igjen før Eliteserien tar en liten pause, i tillegg til to kamper i Champions League-kvalifiseringen, men Vilhjálmsson er usikker på om han rekker å være tilbake før pausen.
– Det er vanskelig å si, det er fysioen som styrer det. Hvis jeg kunne velge så hadde jeg spilt med andrelaget i dag. Men jeg hører på ekspertene og på papiret sier de ni måneder etter operasjonen og da er det 1. august. Men kanskje det blir pluss/minus noen uker, vi får se. Det handler om styrken i kneet, sier han.
Saken fortsetter under videoen.

– Det begynner å nærmere seg

Kåre Ingebrigtsen er fornøyd med at Vilhjálmsson er tilbake i trening. Han er klar på at islendingen har et lite stykke igjen, men sier at han blir bedre og bedre på hver trening.
– Han er i full trening. Det begynner å nærmere seg. Han prøver å imponere litt for å få spille for Island, sier en spøkefull Ingebrigtsen.
– Det er ikke så lenge til vi har han i spill igjen og det blir bra for oss, legger han til.

– Island skaper alltid sjanser

Vilhjálmsson nyter VM og forteller at de har laget en tippekonkurranse i Rosenborg.
– Det er mye debatt der, så det er herlig. Man har nok å gjøre.
– Hva syns du om det Island har prestert så langt?
– Jeg så faktisk ikke første kamp, den eneste islendingen i verden som ikke så den, men det er veldig imponerende. Folk sier de kanskje spiller litt kjedelig og forsvarer seg mye, men de skaper alltid sjanser og scorer nesten alltid mål, så det er spennende. Vi har en nøkkelkamp i morgen mot Nigeria, og den blir veldig viktig, sier Vilhjálmsson.
Vilhjálmsson skrev i desember 2016 under en kontrakt som binder ham til Rosenborg ut 2019-sesongen.
  • Se Rosenborg - Vålerenga søndag 24. juni kl. 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Har du sett denne?
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19