Populære sporter
All sport
Vis alt

Skadesmell for RBK-profil – mister resten av sesongen

Jonas Moen Rye

Oppdatert 06/09/2017 klokken 15:18 GMT+2

– Så typisk når jeg er inne i den beste sesongen i karrieren.

Matthis

Foto: Scanpix

Matthias Vilhjalmsson (30) mister resten av sesongen etter å ha pådratt seg en kneskade.
  • Se Strømsgodset–Rosenborg på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 20!
Det melder RBK-spilleren selv på sin Instagram-profil.
– Jeg kan bekrefte at jeg er ute resten av sesongen. Det er så typisk når jeg er inne i den beste sesongen i karrieren min, skriver Vilhjalmsson.
30-åringen pådro seg skaden allerede fem minutter ut i Rosenborgs treningskamp mot Strindheim tirsdag. Islendingen ble liggende på bakken og vri seg i smerter etter en duell med to motspillere.

– Bør ikke skje noe med Bendtner nå

Vilhjalmsson ble kjørt direkte til St. Olavs Hospital hvor han ble undersøkt, før han ble kjørt hjem senere på kvelden. Onsdag har angrepsspilleren vært gjennom nye undersøkelser, der det ble klart at skaden er av det alvorlige slaget.
– Motivasjonen min nå er å komme tilbake enda sterkere – og å støtte laget resten av sesongen slik at vi kan vinne serien og gjøre det bra i gruppespillet i Europaligaen, skriver Vilhjalmsson videre.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal mener tapet av Vilhjalmsson er et solid slag, men at trønderne likevel skal være så godt besatt at de takler å både serieinnspurt og Europa Legue-gruppespill uten islendingen.
– Det er alltid trist med skader, det svekker jo Rosenborg i bredden på spissplass, samtidig som han har spilt gode kamper på midtbanen for dem, så RBK mister en god spiller, sier Rekdal, før han fortsetter:
– Nå er jo Bendtner i bra form, men skulle det skje noe med ham så vil jo Rosenborg være tynt befolket på spissplass. De sendte jo avgårde Bakenga og, så de har ikke råd til så mange skader der. Men likevel er Rosenborg godt besatt og bør takle dette, sier han.

Vil følge trenerteamet

Islendingen skal gjennom flere undersøkelser før det blir klart om han må under kniven eller ikke. Men uansett hva svaret blir, har Vilhjalmsson planen klar for hva han skal fylle skadeperioden med.
– Jeg har lyst til å bli trener etter at spillerkarrieren er over. Og da kanskje jeg kan bruke skadeperioden på å komme tettere på trenerteamet og lære noe underveis. I tillegg kommer jeg selvfølgelig til å støtte resten av spillergruppa i de viktige kampene som kommer fremover, sier 30-åringen til klubbens egen hjemmeside.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame