Ranheim - Rosenborg: 1-3
Med nytt kunstgress og utsolgt på stadion tok Ranheim imot Rosenborg i lørdagens byderby. Forrige gang de to lagene møttes endte det 1-1. Det var kun fire poeng som skilte de to lagene før kampen, men det var Rosenborg som kunne ta med seg alle de tre poengene etter kampen.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Mike Jensen satte ballen først i mål for gjestene etter kun tolv minutter spilt. Rett før halvtimen satte Anders Trondsen inn Rosenborgs andre mål for kvelden.
– Jeg har scoret fra lignende posisjoner før, så jeg vet at jeg har det i meg og det var godt at jeg fikk det til, sa Trondsen etter kampen.
Ranheims Erik Tønne satte inn hjemmelagets første mål etter 36 minutter, men i andre omgang satte Marius Lundemo inn 3-1-målet for RBK.
– Det var deilig. Det var første målet i serien for Rosenborg. Ikke det fineste målet akkurat, men det var godt, sa målscorer Lundemo etter kampen.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):

Høydepunkter: Heseblesende byderby i Trondheim

Rosenborg overtar tabelltoppen

Med 3-1-seieren over Ranheim betyr det at Rosenborg inntar tabelltoppen med 36 poeng, ett poeng mer enn Brann.
– Det er godt, det er der vi skal være, sa Mike Jensen etter kampen.
Han sa at det var bra at Rosenborg tok med seg tre poeng.
– Det vi snakket om etter Celtic kampen, var at vi leverer godt men vi må score mål. Og det er klart at det hadde vært veldig tungt hvis vi ikke hadde fått tre poeng i dag, med så mange sjanser. Jeg hadde mange også, så det er fryktelig skuffende. Heldigvis så vinner vi og kontrollerer de i en hel omgang. I første omgang spiller vi fantastisk fotball, sa han.
Se intervjuet med Mike Jensen her (saken fortsetter under videoen):

Tre mål i første omgang

Den første store målsjansen for Rosenborg kom på et hjørnespark fra Trondsen inn på hodet til Even Hovland etter ni minutter spilt.
Hjemmelaget fikk flere muligheter foran RBK-målet etter tolv minutter spilt, men avslutningene ble blokkert. Bare minutter etterpå kom Rosenborg på en kontring og Alexander Søderlund fikk slått inn og traff Mike Jensen som satte ballen rett i mål.
Rett før halvtimes spilt kom det andre målet for Rosenborg. Et skudd fra Anders Trondsen fra over 20 meter går i mål bak keeper Even Barli.
– Han står nesten stille når han fyrer av fra over 20 meter. Det er bra trøkk og bra kraft i skuddet til Anders Trondsen, det er en perle det. Rini Coolen har truffet med de to sittende midtbanespillerne sine i kampen, de har preget det hele, og nå også med scoring fra Trondsen. Ranheim sliter med å komme opp i press, sa fotballekspert Tor Ole Skullerud etter scoringen.
Men det gikk ikke lang tid før Ranheim slo tilbake. Etter 36 minutter spilt kom Erik Tønne til en avslutning etter en pasning fra Mads Reginiussen. Tønne satte ballen sikkert i mål.
Det så ut som om Rosenborg skulle gå til pause med 3-1 da Mike Jensen igjen fikk sjansen foran mål, men ballen gikk i tverrligger og ut av mål.
Se intervjuet med brødrene Reginiussen før kampen (saken fortsetter under videoen):

– Vi følte oss litt filleristet i dag

Etter 65 minutter spilt fikk tidligere RBK-spiller Magnus Stamnestrø sin debut i Ranheim-drakten da han kom innpå for Kristoffer Løkberg. Tolv minutter senere scoret Rosenborgs Marius Lundemo bortelagets tredje mål etter en døball. Det var Jonathan Levi som skjøt på mål og traff tverligger, men Lundemo kom på returen og satte inn 3-1 til Rosenborg.
Det ble ingen flere mål i kampen, til tross for at begge lag kom til sjanser. Det endte derfor med en 3-1-seier til Rosenborg.
Det ble også Rosenborgs trener Rini Coolens første seier i Eliteserien.
– Endelig en seier. Og en fortjent seier. Vi gjør det litt vanskelig for oss ved å ikke score flere mål, vi hadde flere sjanser. Og vi trengte keeperen vår et par ganger for et par redninger, men det var et fortjent seier og godt spilt, sa Coolen etter kampen.
Ranheims trener Svein Maalen var ikke like fornøyd etter tapet.
– Det var ok, vi ønsker å by på litt fest her og god underholdning for publikum, men vi skulle gjerne ha stått litt bedre frem selv. Vi følte oss litt filleristet i dag og fikk en brukbar porsjon juling, rett og slett, sa Ranheim-treneren etter kampen.
Det betyr at det nå er Rosenborg som er serieleder med 36 poeng. Det er ett poeng mer enn Brann, som tar imot Start hjemme mandag.
Neste kamp for Rosenborg er hjemme mot Stabæk søndag 12. august kl. 18, mens Ranheim møter Start. Kampene kan du se på Eurosport Player.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51