Etter at Kåre Ingebrigtsen fikk beskjed om at han var ferdig i klubben har det vært snakk om hvem som skal ta over som hovedtrener i Rosenborg, mens Rini Coolen har fått det midlertidige ansvaret for klubben.
I diskusjonen om hvem som tar over klubben sier Asbjørn Myhre i Eurosports Eliteserie-podcast at han ikke ser noen mulige kandidater i Norge.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– De må ha et virkelig stort navn inn, det er på en måte den listen som de har lagt og da snakker vi nok om noen som hvert fall skal ha dobbel lønn enn det Kåre Ingebrigtsen hadde. Da ser jeg egentlig ikke noen kandidater i Norge. Det er også spennende med den linken de har til Nederland, jeg tror kanskje de ser litt den veien. Ellers så har det blitt nevnt navn som Thomas Christiansen, sier Myhre.
Eliteserie-ekspert Christian Gauseth sier at han ikke blir overrasket hvis Rini Coolen blir permanent trener for Rosenborg.
– De har vist med Kåre at det er de ikke redd for. Dette er et prøve-halvår for han for å se hvordan det går. Går det strålende så kommer han til å bli fast ansatt, men dette er i utgansgspunktet bare en mellomløsning, sier Gauseth.

Tosteruds liste

Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud har lansert tre kandidater han mener kunne passet som hovedtrener i klubben:
Olof Mellberg 40 år, Brommapojkarna
– Han hadde fantastiske resultater med Brommapojkarna hvor han førte dem opp to divisjoner på like mange år. Det er en ung trener, med en naturlig autoritet. Taktisk fleksibel, men foretrekker i utgangspunktet 4-3-3.

Sven-Göran Eriksson 70 år, Shenzhen F.C
– Han kunne skapt en enorm entusiasme i Trondheim på kort tid. Eriksson har en vanvittig CV og åpnet så sent som i februar for å trene en Eliteserie-klubb. Men det å ansette en trener som har passert 70 år høres ut som et veldig kortsiktig prosjekt.

Thomas Christiansen 45 år, Leeds
– Det gikk ikke helt som dansk-spanjolen ønsket i Leeds, og han er nå ledig på markedet. Har en solid spillerbakgrunn med blant annet landskamper for Spania å se tilbake på. Som trener har han vært kjent for å være noe kynisk i stilen. Men med varianter av 4-5-1/4-3-3 klarte han bragden å lede APOEL til en historisk åttedelsfinale i Europa League.
Se Eurosports Eliteserie-podcast her (praten om Rosenborg starter etter ca. 17 min):

– Tror de vil ta seg god tid

Eurosports ekspert Kenneth Fredheim mener Tromsø-trener Simo Valakari kunne passet bra som trener i Rosenborg.
– Jeg tipper at de vil ta seg god tid. De er nok ute etter en skandinav. Så den i Norge som er mest naturlig er Simo Valakari. Jeg tror at en fyr som Valakari, med utenlandsk erfaring og Tromsø-spillerstilen som er underholdende, passer bra. Jeg blir forundret hvis han ikke står på listen, sier Fredheim.
Han legger til at det er Norges klart største klubbjobb og at man må ha personlighet for å kunne trene Rosenborg.
– Det er et stort trykk, du må være i stand til å takle media og ha et tydelig forhold til spillerne. Kunne vært morsomt med Ståle Solbakken i Rosenborg, men aner ikke om det er aktuelt, legger han til.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51