Odds Viljar Myhra var et yndet overgangsmål da vinduet dro seg mot slutten for norske klubber denne uken. Likevel endte 21-åringen med å bli værende i klubben, til tross for at utsiktene for spilletid ikke ser veldig lovende ut.
I mandagens oppgjør mot Rosenborg gjorde Skiens-lagets ubestridte førstekeeper Sondre Rossbach seg bort da Pål André Helland sendte et frispark rett i mål, uten at Eurosports panel på Deadline Day-sendingen onsdag tror det har noe å si for keeperkampen i klubben.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
I GÅR PÅ 17:57
– Jeg synes det er litt underlig. Selv om Odd er glad i Sondre Rossbach og ønsker å satse på ham, så synes jeg det bor litt mer keeper i Viljar Myhra. Hans potensial mener jeg er større enn Rossbachs, sa Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud.
Odd har i flere år vært tydelig på at de ønsker å dyrke frem en ny toppkeeper i Sondre Rossbach. I tillegg er sisteskansens far keepertrener i klubben, noe Joacim Jonsson mener gjør situasjonen enda vanskeligere på Skagerak Arena.
– Situasjonen er nesten umulig for klubben, men enda mer umulig for Myhra. Han må vekk fra Odd, for han står med hendene bundet på ryggen slik det er nå, sukket Jonsson.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Rossbach-tabbe forærte RBK ledelsen

Priset ut av Odd

Flere klubber har den siste tiden forsøkt å friste Odd med nok penger til å slippe sisteskansen, men de hvite og svarte har ikke bitt på.
– Det er ikke mange klubber i Eliteserien som ikke er interessert i ham. Det har vært noen henvendelser i dag, men det er noen timer siden det ble klart at det ikke ble aktuelt. Summene vi har blitt tilbudt har ikke vært høye nok, forklarte klubbens daglige leder Einar Håndlykken onsdag.
Håndlykken forklarte at Odd ønsker å beholde Myhra til tross for at han for tiden er andrekeeper i klubben.
– Vi tror vi skal kunne beholde Myhra. Vi har landets beste keepertrener og et fantastisk utviklingsmiljø.
Odds daglige leder avlørte at de heller har andre salgsplaner i Skien.
– Hvis Sondre Rossbach ikke blir solgt, så kan ikke Myhra sitte lenge på benken hos oss, men vi tror at han er så god at han kan bli solgt i løpet av de to neste overgangsvinduene.
– I tillegg er det sånn at Viljar Myhra må erstattes hvis vi skal selge ham, så det er et regnestykke som må gå opp der, sa Håndlyken, før han erkjente at Myhra er for god for å sitte på benken i Eliteserien.

– Vi forsøkte å hente ham

En av klubbene som var ute etter Myhras signatur var Start. Sørlendingenes sportssjef Tor-Kristian Karlsen bekreftet dette onsdag.
– Vi forhørte oss litt rundt spilleren, men det viste seg at det ikke blir mulig nå. Så får vi se hva våren og sommeren bringer.
Karlsen gikk også langt i å bekrefte at det var Skiens-lagets økonomiske krav som gjorde at Myhra i Start-drakt ikke ble noe realitet i denne omgang.
– Det er markedet som bestemmer det her. Vi har aldri på noe som helst tidspunkt vært i media og klagt på prissetting av spillere i andre klubber. Det er opp til enhver. Når jeg ringer så er det klubbene som må sette pris på spillerne, og hvis de ønsker å beholde spilleren, så er det opp til dem, sa Karlsen.
Starts sportssjef understreket at han inntil videre er fornøyd med keepersituasjonen i klubben.
– Vi har Håkon Opdal som er en god keeper, så vi måtte ikke gjøre noe. Myhra er en spiller vi har tenkt på som et fremtidig prosjekt, men vi følte ikke det var noe stort behov for å gjøre noe på den plassen akkurat nå, sa han.
UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
17/09/2021 PÅ 06:31
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Mourinho-møte: – Det driter jeg egentlig i
16/09/2021 PÅ 07:11