Populære sporter
All sport
Vis alt

Odd takket nei til bud fra England på supertalent

Publisert 05/03/2018 klokken 21:07 GMT+1

John Kitolano blir utpekt som et av de største talentene i årets Eliteserie. Dag-Eilev Fagermo avslører at 18-åringen er fulgt av flere utenlandske klubber.

john kitolano

Foto: Scanpix

Kitolano fikk sin Eliteserie-debut i august i fjor, og ble brått kåret til banens beste av Skien-folket. 18-åringen var involvert i to mål som førte til at Odd vant over Sogndal. Veteranen Jone Samuelsen uttalte da at Kitolano så ut som han hadde spilt 50 seriekamper.
Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, har pekt ut Kitolano til en av talentene i Eliteserien man bør se opp for i år. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo sparer heller ikke på lovordene om den unge venstrebacken.
– Han er rå, og det er trykk i spillet hans både offensivt og defensivt. Han har stor fart og en veldig god venstrefot, er karakteristikkene treneren gir.

I konkurranse med Grøgaard

Kitolano spiller i samme posisjon som Thomas Grøgaard, som mer eller mindre har vært fast på de fire siste sesongene. Det er Fagermo klar for å endre på.
– Grøgaard er en veldig god spiller, men Kitolano har enormt potensial. Det er en vanskelig situasjon, men Grøgaard kan også spille høyreback, og han kan kanskje også spille på midtbanen. Vi kommer til å få god bruk for Grøgaard, selv om Kitolano får forhåpentligvis gjennombruddet sitt, sier han.
– Så Kitolano kommer til å få fast plass på laget?
– Han kan gå rett inn og bli fast - det er også tiltenkt, konstaterer Fagermo.

Stor interesse fra utlandet

Odd-treneren avslører til Eurosport at det ikke bare er Odd og Eliteserien som har latt seg imponere av 18-åringen. I løpet av vinteren skal en klubb fra Championship i England ha lagt inn et bud på Kitolano.
– Nå ble det heldigvis ikke sånn, men han blir fulgt av mange klubber, sier Fagermo.
Odd skal ha takket nei fordi de ikke var fornøyd med størrelsen på budet. Dessuten mener Fagermo at Kitolano trenger mer tid i Norge.
– De fleste norske spillere som reiser ut sitter bare på benken. Det å spille litt mer Eliteserie-fotball før man går ut, det tror jeg er lurt, sier treneren.
– Hvor mye trenger Kitolano å modnes i Odd?
– Det er vanskelig å si, men han er veldig god allerede nå, så med mer erfaring er jeg redd han ikke blir i Odd så lenge. Men jeg håper han blir så lenge at når han først går ut, er han klar for det.

Flere talenter å gå på

Odd har den siste tiden vært kjent for å dra spillere opp av ermet, som blomstrer og gjør det godt. I tillegg til Kitolano, er Fagermo overbevist om at det kommer til å skje i år også.
– Markus Kaasa har etablert seg på midtbanen i vinter, og er ung og veldig spennende. Så har vi Bilal Njie som er en kantspiller med stort potensial. Dessuten er Joshua Kitolano, broren til John, kanskje det største talentet vi har hatt. I tillegg har vi enda flere.
Odd spiller sin første Eliteserie-kamp for året 11. mars, hjemme mot Haugesund.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame