Onsdag kunne Eurosport.no avsløre at Red Bull Salzburg hadde lagt inn et bud med en potensiell verdi på 100 millioner kroner for Erling Braut Håland.
Dagen derpå bekreftet ungguttens far og agent, Alf-Inge Håland, til TV 2 at Molde hadde akseptert budet. Ole Gunnar Solskjær sa torsdag kveld til NRK at Håland var på plass i Østerrike og at Molde var fornøyd med budet de hadde fått.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56

– Et kjempesmart tidspunkt å «cashe» inn på

Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth mener det er to aspekter som gjør at overgangen virker å være en god løsning for både Molde og Braut Håland.
– Fra et økonomisk standpunkt er dette kjempefornuftig. «Hypen» rundt Braut Håland kan aldri bli større enn nå. Han bomber inn mål mot Brann og Vålerenga. Manchester United og Juventus er interessert, og i tillegg har han spilt bra i U19-EM. Han kan ikke bli heitere. Et kjempesmart tidpsunkt å cashe inn på.
Før han legger til:
– Så har du det nivåmessige. Er han klar for et nytt steg? Det tror jeg. Han kommer ikke til å gå rett inn i Salzburg og spille alt, tror jeg ingenting på. Men at han kan ta ytterligere steg og få spilletid på et høyere nivå, er kjempesmart. Fasiten på andre spillere som har gjort noe lignende har vært god. Det har vært fornuftig. Dette gir mening.
Vi konfronterte Håland med Salzburg-interessen i juni. Se hva han svarte da (artikkelen fortsetter under):
Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre er enig med Gauseth.
– Jeg tror det er et fornuftig valg. Han går til en liga og en klubb som ikke er for stor, som betyr større sjanse for å få spille.

Mener det ikke er noe stort sportslig tap for Molde

Men Braut Håland har ikke alltid vært like het denne sesongen. Unggutten har vært inn og ut av Moldes førstellever og slitt med både skader og sykdom.
– Det er jo ikke en spiller som har dominert i norsk fotball lenge, det er det jo ikke, poengterer Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.
– Sånn sett kanskje ikke det største tapet? Selvfølgelig er det et tap, men det er jo ingen spiller i en fast ellever hvor Solskjær må tenke «hvem skal jeg dytte inn nå»?
– Nei, og i tillegg har Molde kjøpt inn forsikring. Leke James så svært skarp ut i Europa League-kvalifiseringen. De er veldig bra skodd for dette, og har forventet at det skulle komme et salg i lang tid, sier Gauseth.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05