• Se Lillestrøm–Molde på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 20!
Som Eurosport.no meldte tidligere onsdag kan Erling Braut Håland forsvinne fra Molde og Eliteserien etter at østerrikske Red Bull Salzburg for kort tid siden la inn et bud på rogalendingen.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Rammen på den potensielle overgangen kan etter det Eurosport.no erfarer, gjøre Erling Braut Håland til historiens dyreste norske Eliteserie-eksport.
Eurosport.no er kjent med at Molde er tilbudt cirka 60 millioner kroner nå – og deretter 20 + 20 millioner avhengig av Hålands prestasjoner.
Totalrammen på overgangen er dermed svimlende 100 millioner kroner – og vil isåfall knuse den 18 år gamle «rekorden» fra da Rosenborg solgte John Carew til Valencia for 75 millioner kroner i 2000. En overgang til Salzburg kan skje raskt - og isåfall kan Håland allerede har spilt sin siste kamp for Molde.
Håland er ikke med resten av laget til Albania for å spille returoppgjør i europacupen mot Laci, men har blitt igjen hjemme i Norge for å bestemme seg for om en overgang til Østerrike er det riktige neste steget i karrieren.
Eurosport.no vet at den østerrikske klubben har fulgt Moldes spissjuvel over tid, og er en av klubbene som har vært mest seriøse i sin interesse for 18-åringen.
Red Bull Salzburg har også tidligere kjøpt unge, norske spillere. Valon Berisha, Zymer Bytyqi, Håvard Nielsen og Fredrik Gulbrandsen har alle blitt kjøpt av østerrikerne. Felles for alle disse overgangene er at Jim Solbakken har vært involvert.
Molde-direktør Øystein Neerland har onsdag ikke ønsket å kommentere Eurosport.no sine opplysninger om Red Bull Salzburg sitt bud.
Fått med deg denne?
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05