Eurosport

Gigantbudet på Håland kan knuse overgangsrekorden

Gigantbudet kan knuse overgangsrekorden

01/08/2018 20:01Oppdatert 01/08/2018 20:26

Molde kan sitte igjen med svimlende 100 millioner kroner på et salg av Erling Braut Håland (18).

  • Se Lillestrøm–Molde på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 20!

Rammen på den potensielle overgangen kan etter det Eurosport.no erfarer, gjøre Erling Braut Håland til historiens dyreste norske Eliteserie-eksport.

Eurosport.no er kjent med at Molde er tilbudt cirka 60 millioner kroner nå – og deretter 20 + 20 millioner avhengig av Hålands prestasjoner.

Totalrammen på overgangen er dermed svimlende 100 millioner kroner – og vil isåfall knuse den 18 år gamle «rekorden» fra da Rosenborg solgte John Carew til Valencia for 75 millioner kroner i 2000. En overgang til Salzburg kan skje raskt - og isåfall kan Håland allerede har spilt sin siste kamp for Molde.

Håland er ikke med resten av laget til Albania for å spille returoppgjør i europacupen mot Laci, men har blitt igjen hjemme i Norge for å bestemme seg for om en overgang til Østerrike er det riktige neste steget i karrieren.

Eurosport.no vet at den østerrikske klubben har fulgt Moldes spissjuvel over tid, og er en av klubbene som har vært mest seriøse i sin interesse for 18-åringen.

Red Bull Salzburg har også tidligere kjøpt unge, norske spillere. Valon Berisha, Zymer Bytyqi, Håvard Nielsen og Fredrik Gulbrandsen har alle blitt kjøpt av østerrikerne. Felles for alle disse overgangene er at Jim Solbakken har vært involvert.

Molde-direktør Øystein Neerland har onsdag ikke ønsket å kommentere Eurosport.no sine opplysninger om Red Bull Salzburg sitt bud.

Fått med deg denne?

Video - Helland med giftig Brann-stikk etter Heltne Nilsen-salget

00:28
0
0