• Se Vålerenga - Rosenborg søndag 16. september kl. 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
Etter at Kåre Ingebrigtsen ble sparket og Rini Coolen tok over som midlertidig trener for Rosenborg har det vært mye snakk om hvem som skal bli ny permanent hovedtrener for klubben.
– Hvis de spør meg om jeg vil fortsette som hovedtrener, så ville det vært latterlig å si nei. Dette er livet mitt. Jeg kan jobbe med sport 24 timer i døgnet, uten at det vil føles som en jobb. Det er en hobby, sier Rini Coolen.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Rosenborg leder Eliteserien og forrige torsdag ble klubben klar for gruppespillet i Europa League etter 5-1 sammenlagt over Shkëndija. Dette gjorde at Rini Coolen igjen la inn et sterkt argument på trenerjobben.
– Det er en toppjobb. Og det er den beste jobben man kan ha i klubben. Det er en utfordring fordi jeg har jobben nå og jeg nyter det.
Se reportasjen om Rini Coolen her (saken fortsetter under videoen):

Jublet ikke

Han forteller at avskjedigelsen av Kåre Ingebrigtsen var en rar opplevelse.
– Slike ting kan skje så raskt. Du må innse at du er ansatt i klubben, og hvis du blir spurt om du kan hjelpe så gjør du det. Og det gjorde jeg, sier han.
Da klubben sparket Kåre Ingebrigtsen og trengte hjelp, stilte han opp.
– Jeg jublet ikke da jeg gikk fra å være akademisjef til å bli hovedtrener, fordi Kåre var kollegaen min. Han støttet meg hele veien i rollen jeg hadde før.
Da spillerne gikk ut å ba om at Ingebrigtsen fikk tilbake jobben måtte Coolen finne en måte å løse det på.
– Jeg visste at spillerne var skuffet over avgjørelsen. Det var det de sa. Men vi snakket om det med en gang og vi bestemte oss for, både trenerapparatet og spillerne, at vi måtte løse dette som profesjonelle. Og det gjorde vi fra dag en, sier Coolen.
– Han uttrykker hvert fall forståelse for at vi gjorde det og skjønte at det ikke hadde noe med han å gjøre, sier Rosenborgs Tore Reginiussen.
Han er fornøyd med hvordan Coolen har ledet laget den siste tiden.
– Faglig dyktig og tydelig på hvordan han ønsker at vi skal fremstå. Og veldig flink til å ta spillerne med for å høre hva vi mener, sier Reginiussen.
Sett denne?
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09