Strømsgodset - Vålerenga: 2-0
Ingen mål i første omgang, men det kunne stått 1-0 til hjemmelaget etter halvtimen spilt. Et innlegg fra Eirik Ulland Andersen traff armen til Vålerengas Sam Adekugbe innenfor 16-meteren.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
– Det er vel ingen som helst tvil om at dette skulle vært straffespark, Sa Eurosports kommentator Kenneth Fredheim om situasjonen.
– Nei, det er ikke det. Han er rett og slett oppe å slår bort ballen før Mos skal sette et hodestøt på den og det er litt rart at hverken Skjerven eller assistentdommer på den siden legger merke til det. Det er en soleklar hands og burde vært et straffespark til Godset, sa Eriksen.
Det var en tydelig misfornøyd Mos som ble intervjuet i pausen.
– Jeg mener det er soleklar hands, han stopper den med hånden og armen har ikke noe der å gjøre så det er spesielt at dommeren ikke ser det, Mustafa "Mos" Abdellaoue
– Jeg tror jeg bruker hodet, men jeg vet ikke. Dommeren blåste ikke, det er det det er og vi må bare gå videre, sa Adekugbe om situasjonen i pausen.
Se høydepunktene fra kampen (saken fortsetter etter videoen):

Strømsgodset lekte med Vålerenga

– Flott utført

Det første målet kom ti minutter ut i andre omgang. Tokmac Nguen fikk ballen foran mål og fikk et lite touch på ballen slik at den gikk lekkert i mål bak VIF-keeper Adam Larsen Kwarasey.
Etter 70 minutter spilt satte Eirik Ulland Andersen inn en perle av et mål. Han fikk frispark fra 20 meter og satte den lekkert inn i det lengste hjørnet.
– Den skal inn og det har Ulland Andersen bestemt seg for. Det er flott utført, sa Eriksen om målet til Ulland Andersen.
Se hva målscoreren sa om markeringen i etterkant av scoringen (saken fortsetter etter videoen):
Så feiret han med å hysje mot publikum og TV-kameraene.
– Vi må legge den diskusjonen død, om hvem som har den beste frisparkfoten i Norge, sa målscoreren etter kampen.
– Nå har vi det helt fantastisk. Det var en helt nydelig kveld på Marienlyst og masse stemning og seier, la han til.
Dette betyr at Strømsgodset, som lå på kvalikplass før kampen, nå ligger på 11.plass i Eliteserien. Vålerenga ligger på åttendeplass.
– Nå er jeg lettet, selvfølgelig også er jeg veldig fornøyd med gjennomføringen av kampen. Gutta følger kampplanen og vi spiller en god fotballkamp. Det er rett og slett deilig dette her, sa Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen.
– Det er en veldig dårlig prestasjon. Det er feilpasning på feilpasning, og jeg skjønner ikke at det er mulig. Jeg er forbannet på det vi presterer i dag, sa Deila til Eurosport etter kampen.
Neste kamp for Strømsgodset er mot Brann søndag 4. november kl. 20.00, mens Vålerenga møter Sarpsborg 08 kl. 18.00. Begge kampene kan du se på Eurosport Player.
Jonatan Tollås Nation var tydelig skuffet etter tapet:
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14