• Se gullkampen: Brann - Rosenborg søndag 28. oktober kl. 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
TRONDHEIM (Eurosport.no):
RBK-troppen gjennomførte lørdag ettermiddag den siste treninga før seriefinalen i Bergen søndag kveld. Noe av det trener Rini Coolen kan glede seg over er en nær komplett tropp.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
For med unntak at Issam Jebali, er alle tilgjengelige og kan starte kampen søndag kveld. Rosenborg reiser med 19 spillere til Bergen, en av de settes på tribunen, elleve starter og Coolen har bestemt seg for hvilke han sender utpå gresset i Bergen. Men han vil ikke avsløre hvem det faktisk er.
– Ja, startelleveren er klar, men jeg vil ikke si noe om hvem som spiller, sier nederlenderen med et lurt smil til Eurosport.no.
En av de som nå sterkt vurderes for å starte, er Samuel Adegbenro. Nigerianeren har ikke startet en kamp siden den andre serierunden i midten av mars, men har nå kommet inn i tre kamper på rad: først 15 minutter mot Sandefjord, deretter 45 minutter mot Lillestrøm og nå sist en knapp halvtime mot Salzburg.
Rini Coolen bekrefter til Eurosport.no at 22-åringen vurderes som høyaktuell fra start mot Brann.
– Vi får se i morgen, men han er nå klar til å starte kamper og det er absolutt noe vi vurderer. Det positive med han er at vi har bygd han opp igjen veldig forsiktig fra skade, og han har ikke hatt en muskelskade slik flere andre har hatt - så fysisk er han helt klar. Vi får se i morgen hva vi velger, sier Coolen.
– Er han en spiller med energien du trenger?
– Han er en av de som kan tilføre oss energi i spillet, ja. Han er rask, kvikk og kan avgjøre kamper. Derfor er jeg glad for at vi har brukt de siste ukene til å forberede han for innspurten av sesongen, sier Coolen - som avviser at det blir noen overraskende taktiske grep før kampen.
– Det taktiske er alltid en del av å vinne eller tape, spesielt når man spiller på det ypperste nivået, men vi vil spille så nært som mulig til hvordan Rosenborg bør spille. Det betyr så mye angrepsfotball som mye, men det er andre ting som kommer til å bety like mye: Hvordan angriper vi kampen, tar vi initiativet fra start, hvor mye energi har vi i spillet vårt? Dette er også veldig viktige elementer for å vinne en kamp som vi må vinne, sier Coolen.
Lørdagens trening på en times tid, var en relativ kort økt som startet med rolig jogg, noen korte «vegg»-øvelser før økten ble avsluttet med en litt mer intens spillsekvens på liten bane.
Mike Jensen er klar til spill etter å ha mistet de to siste seriekampene. Tore Reginiussen er også friskmeldt etter sykdom og gjennomførte hele lørdagens økt.
På sidelinjen sto styreleder Ivar Koteng og organisasjonsleder i RBK, Trond Alstad. I tillegg til litt presse var det få eller ingen til stede på økten. Rosenborg reiser til Bergen søndag formiddag.
  • Se gullkampen: Brann - Rosenborg søndag 28. oktober kl. 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
Sett denne?
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04