Start har sikret seg Sarpsborg 08-spiller Joackim Jørgensen på en gratis-overgang etter sesongen.
Men med kun 16 poeng etter 20 serierunder ligger Start på direkte nedrykksplass og Jørgensen må kanskje belage seg på en sesong i OBOS-ligaen til neste år. Han sier at han ikke bryr seg om hvilken divisjon klubben ligger i.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
– Det er prosjektet Start og det de har vist for meg som jeg har troen på. Om de spiller i førstedivisjon eller Eliteserien spiller ingen rolle. Det er planene de har og det vi skal gjøre sammen fra januar av, det er derfor jeg kommer, sier Jørgensen til Eurosport.no mandag.
– Det bekymrer deg ikke at de ligger der?
– Jeg skulle selvfølgelig ønske at de holder seg og det tror jeg, men hvis det er sånn at de går ned så får det bare være. Vi skal få de opp igjen og vi skal gjøre vårt, sier han.
Se intervjuet med Joackim Jørgensen her (saken fortsetter under videoen):

Unge og nye spillere

Start fikk inn Herolind Shala, Adeleke Akinyemi og Ibrahim Mensah denne sommeren. Jørgensen tror at et Start-lag med nye og unge spillere kan gjøre det bra på sikt.
– Start har veldig mange unge spiller og mange nye spillere, så at alt ikke sitter med en gang er ganske naturlig.
Han trekker også frem at det han har sett av Starts Damion Lowe har vært veldig bra.
– Han er sterk i duellene, rask og bra med ball. De har mange spennende unggutter foran også, så med et par rutinerte inn der så tror jeg det blir veldig bra, sier Jørgensen.
Men før Jørgensen er klar for Start venter resten av sesongen med Sarpsborg 08. På spørsmål om hva som ville være det perfekte farvell med klubben, svarer han:
– Det hadde vært å kommet til gruppespillet (i Europa League) og være med å kjempe i toppen, helt klart. Det hadde vært det beste, svarer han.
Sett denne?
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56