Populære sporter
All sport
Vis alt

Hareide om Bendtner-skaden: – Hvis en spiller er skadet, blir han ikke med til VM

Stian Thelen

Oppdatert 28/05/2018 klokken 16:36 GMT+2

Danmarks landslagssjef, Åge Hareide, vil ikke ha med halvskadde spillere til VM. Nå krever han noe helt spesielt av landslagets medisinske apparat.

Bendtner

Foto: Eurosport

  • Se Tromsø - Rosenborg mandag 11. juni klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX
Mandag tok Nicklas Bendtner fly fra Trondheim til Danmark for å slutte seg til den danske VM-troppen i Helsingør. Spissen var ordknapp og ville ikke si noe om skaden han pådro seg mot Brann, men uttalte at han hadde det ok.
Ifølge den danske avisen BT, blir han undersøkt av landslagets medisinske personell. 30-åringen skal gjennomgå en MR-undersøkelse. Medisinsk koordinator i Rosenborg, Haakon Schwabe, mente etter søndagens kamp at spissen er ute i to til fire uker etter skaden i lysken.

– Vi har ikke så mye tid

Spissen kjemper nå for VM-deltakelsen og Åge Hareide er klinkende klar.
– Hvis en spiller er skadet når vi forlater Helsingør, kan han ikke være med til Russland. Han skal være med på treningene og være helt frisk, sier landslagssjefen til BT.
Det betyr at Bendtner må være 100 prosent om han skal være med på flyet til Russland. Den endelige troppen tas ut av Hareide innen den 4. juni og det haster derfor for Rosenborg-spissen å bli klar.
– Vi har ikke så mye tid, og vi skal ha klare svar. Jeg skal ha et møte med det medisinske apparatet. Det kreves noe helt spesielt av dem på dette tidspunktet. Så må vi se om folk er friske eller ikke når tiden er inne. Det krever sin beslutning, sier Hareide.
Landslagssjefen ønsker at troppen skal være helt frisk for å ha best mulig trøkk og intensitet på trening. Hareide mener dette tar vekk en del press på troppen og påpeker at selv om det skulle vise seg at spillere kan bli klar i løpet av mesterskapet, blir de ikke med.
Saken fortsetter under videoen:

Vil gjerne ha Bendtner med til VM

Han ønsker svært gjerne å ha med spissen til VM og mener han er perfekt mann til å ha inne i boksen. Frankrike, Peru og Australia er Danmarks motstandere i gruppespillet.
– Bendtner har luftstyrke og presisjon i boks. Vi trenger det hvis vi stanger mot en motstander og ikke får mål. Da trenger du typer som Bendtner i laget ditt som kan være tungen på vektskålen. Så må du kanskje ha andre typer der du må ligge lavere.
– Mot Frankrike må vi regne med å ligge lavere. Da trenger vi stor fart oppe for å kunne bruke bakrom, sa Hareide til Eurosport.no for en knapp uke siden.
  • Se Tromsø - Rosenborg mandag 11. juni klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame