• Supersøndag: Se Rosenborg - Brann klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
OSLO (Eurosport.no): Den danske landslagssjefen holder kortene tett til brystet før den endelige VM-troppen tas ut på søndag.
Nicklas Bendtner er med i den foreløpige bruttotroppen til Hareide og nordmannen vil gjerne ha med seg Rosenborg-spissen til Russland.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39

– Hvis han ikke spiller, kan det være bekymringsfullt

Landslagssjefen mener det vil være foruroligende for Bendtners VM-sjanser om spissen ikke skulle være tilbake mot Brann etter skaden, men tror spissen blir å se på banen mot rødtrøyene.
– Jeg tror skaden er under kontroll. Jeg tror ikke det er noe som vil gjøre noe til eller fra. Nå regner jeg med at han vil spille på søndag. Jeg har ikke hørt noe annet. Men hvis han ikke spiller, kan det være mer bekymringsfullt, sier Åge Hareide til Eurosport.no.
Landslagssjefen påpeker viktigheten av kampen både for Mike Jensen og Nicklas Bendtner. At de nå er midt i sesong tror Hareide kan være en stor fordel i mesterskapet i Russland.
– Det er viktig å vise stabil form. Jeg synes Mike var god sist og Nicklas spilte ikke. Hvis han spiller igjen nå, så er det viktig å vise at han duger. Det er det absolutt. Vi har sett alle kampene. Disse guttene skal kanskje være de som er i aller best form, og i aller best stand i øyeblikket. De spiller regelmessig og får matching og vil være i bra form når de kommer inn.
  • Supersøndag: Se Rosenborg - Brann klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
Saken fortsetter under videoen:

Søderlund tok ansvar i Bendtners fravær

– Trenger typer som Bendtner

Frankrike, Australia og Peru er danskenes motstander i gruppspillet. Hareide påpeker at Bendtners styrke vil komme godt med i VM og påpeker at han i stor grad vil variere laguttaket i sommerens sluttspill.
– Bendtner har luftstyrke og presisjon i boks. Vi trenger det hvis vi stanger mot en motstander og ikke får mål. Da trenger du typer som Bendtner i laget ditt som kan være tungen på vektskålen. Så må du kanskje ha andre typer der du må ligge lavere. Mot Frankrike må vi regne med å ligge lavere. Da trenger vi stor fart oppe for å kunne bruke bakrom. Vi har Andreas Corneliussen og Bendtner som har stor fysisk tilstedeværelse og er sterke i boks. Så har du hurtige spillere som Pione Sisto, Victor Fisher og Martin Braithwaite som kan gi en annen trussel når du ligger lavere.
– Det samme er på midtbanen. Vi må se på forskjellige konstellasjoner. Peru og Australia er så forskjellige som lag. Australia er mer fysiske. Peru er også fysiske, men spillerne er mye mindre og hurtigere, avslutter Hareide.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53