Eurosport

Ordknapp Bendtner forlot Norge

Ordknapp Bendtner forlot Norge

28/05/2018 10:45Oppdatert 28/05/2018 13:11

VM står i fare for Nicklas Bendtner, men mandag var dansken i godt humør da han reiste til Danmark for å slutte seg til Hareides tropp.

  • Se Tromsø - Rosenborg mandag 11. juni klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX

Nicklas Bendtner tok mandag flyet fra Trondheim til Danmark der han slutter seg til Åge Hareides foreløpige VM-tropp. Søndag forlot en tårevåt dansk spiss Lerkendal-matten etter å ha pådratt seg en skade i lysken.

30-åringen ønsker ikke å si noe om skaden da han møtte Eurosport.no på Værnes mandag morgen, men ga uttrykk for at han hadde det ok. Bendtner tok flyet hjem sammen med sønnen Nicholas og sin mor. I avgangshallen satt han også med lagkompis Mike Jensen, som også er i bruttotroppen til Hareide. De to smilte og lo. Hareide tar ut den endelige VM-troppen innen 4. juni og ytterligere fire spillere skal bort fra dagens 27 mannstropp til mesterskapet i Russland.

Saken fortsetter under videoen:

– Han må på jobb

Spissen risikerer å gå glipp av VM der Danmark møter Frankrike, Peru og Australia i gruppespillet. Medisinsk koordinator i Rosenborg, Haakon Schwabe, forklarte at han trolig er ute i to til fire uker.

– Det virker som om han har fått en liten muskelskade, vi får se akkurat hvor lang tid det tar, det er for tidlig å konkludere. Det er nok snakk om et par uker, sa Schwabe til Eurosport.no.

– Det er et VM snart, hvor dårlig tid har han?

– Han må på jobb og det må vi og for å si det sånn.

Saken fortsetter under videoen:

Tror Bendtner forsvinner

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal tror kampen mot Brann kan ha vært danskens siste kamp for Rosenborg.

Mandag samles Hareides-VM tropp til de første forberedelsene. Med Eliteserie-pause kommende helg, tror Rekdal dette kan ha vært de siste glimtene av 30-åringen i RBK-drakt.

– De hentet inn Søderlund med tanke på at Bendtner kan forsvinne, og nå reiser han etter all sannsynlighet til VM. Det er ikke sikkert han kommer tilbake etter det, sa Rekdal.

  • Se Tromsø - Rosenborg mandag 11. juni klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX