Populære sporter
All sport
Vis alt

Har hatt Bendtner som mentor – nå vil RBK-talentet ha mer spilletid

Publisert 05/06/2018 klokken 21:22 GMT+2

Erik Botheim (18) forventer at han får flere muligheter på Rosenborgs førstelag i høstsesongen.

Erik Botheim

Foto: Scanpix

DRAMMEN/OSLO (Eurosport.no):
18-åringen senket Strømsgodset med sin 1-0-scoring for Norges G19-landslag tirsdag, etter målgivende pasning fra Stabæks Hugo Vetlesen.
Kampen ble spilt som en del av oppkjøringen til G19-EM i juli.
– Det var deilig å score. Nå ser Kåre (Ingebrigtsen) at jeg kan score mot Eliteserie-motstand også, sier han.

Hard konkurranse

I Rosenborg konkurrerer han mot Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund om spissplassen. Denne vårsesongen har ungguttens muligheter blitt begrenset til ett innhopp i Eliteserien, på overtid i sjette serierunde mot Start. Ellers har han spilt mest for klubbens andrelag.
– Jeg har prestert godt i hele vår og vært bra på denne samlingen. Jeg forventer å spille mer, og må ta en prat med trenerne om min rolle fremover, sier han.
Det var ventet at Bendtner skulle være en del av Åge Hareides danske VM-tropp, men skaden han pådro seg mot Brann forrige serierunde holdt ham utenfor laget.
– Med Bendtner inne så er det åpenbart flere for meg å konkurrere mot. Han er en veldig god spiller, men jeg forventer at jeg konkurrerer på lik linje med de andre, sier RBK-talentet med en fortid i Lyn.

Mentor

Selv om det å ha en så profilert spiller som Bendtner gjør at unggutten får mindre spilletid for førstelaget, forsøker Botheim å ta til seg så mye lærdom som mulig fra dansken.
– Han hjelper meg fint både på og utenfor banen. Han gir meg tips hele tiden, og jeg har lært mye av ham. Han er både en konkurrent og en mentor, sier han.
– Hvilke råd gir han?
– Det kan handle om tips rundt små, kjappe bevegelser. Eller det å ta raske blikk over skuldrene i visse situasjoner for eksempel, sier han.

Vil delta med bestekompisen

Norge åpner G19-EM mot Portugal 19. juli. Botheim regner med å være en del av troppen som reiser til Finland for å representere landet.
– Jeg forventer å være med til mesterskapet. Selvsagt lover det bra for laget at vi slår et Eliteserie-lag som Godset, sier han, som har et spesielt godt forhold til Molde-spiller Erling Braut Håland.
– Vi er bestekamerater. Det ville vært en drøm for meg å spille mesterskap på landslaget sammen med ham.
Superstjernen Usain Bolt kom inn og spilte de siste 20 minuttene for Strømsgodset i kampen. Botheim syntes det var moro å se jamaicaneren på motsatt banehalvdel.
– Men fokus lå på å vinne kampen. Jeg spurte om å få et bilde etter kampen, men det blir ikke noe av. Jeg orker ikke det nå etter kampen, sier Botheim, med et smil om munnen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame