• Se Start – Strømsgodset på Eurosport Player og Eurosport Pluss 4 søndag kl. 18.00!
Usain Bolt startet på benken til Strømsgodset i treningskampen mot Norges EM-klare G19-lag.
Den pensjonerte sprinteren, med det særegne draktnummeret 9,58, fikk imidlertid spilletid foran et spent drammenspublikum og ble byttet inn som midtspiss etter 70 minutter til stor jubel fra fansen.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
– Det var gøy. Jeg var litt nervøs, som jeg forventet å være. Det var min første kamp. Energien var fantastisk og jeg er takknemlig for fansen som kom hit og ga meg den energien, sa Bolt til en stappfull pressesone etter kampen.
Se Usain Bolt oppsummere kampen og Strømsgodset-besøket her (saken fortsetter under):

– Jeg var litt frustrert

Men selv om de fremmøtte fikk se en frisk og opplagt superstjerne, var det ikk alt som gikk etter planen.
– Jeg ville få en sjanse til å vise farten min. Jeg sa til gutta at de måtte «spille i bakrom, spille i bakrom, spille i bakrom», for dette er 19-åringer, så jeg er sikker på at jeg er raskere enn dem. Jeg ville ha en ball gjennom, men fikk det ikke, så jeg var litt frustrert, fortsatte ex-sprinteren.
Godset-trener Tor Ole Skullerud ga Bolt godkjent etter kampen.
– Jeg synes det var OK. Han hadde sikkert mer lyst til å være med i spillet, men det greide vi ikke å få til for ham i dag, men han hadde noen involveringer som var ok. Så han så ut som han koste seg og hadde det gøy, sa Skullerud.
Bolt er nå ferdig i Godset for denne gang. Etter planen skal han videre til England, hvor han skal spille en veldedighetskamp for UNICEF på Old Trafford.

Målløs

Jamaicaneren, som har et noen dager langt prøvespill i Dortmund bak seg som det største på sin fotball-CV, brukte ikke lang tid på å fremprovosere et gisp fra publikum. 31-åringen kastet seg fram på et innlegg, men headingen fra fem meter ble blokkert av en forsvarer.
Spissen prøvde seg med en frekk stikker ti minutter senere, men mislyktes. Bolt fikk flere berøringer mot slutten av kampen, men klarte ikke vise fram superfarten han har vært kjent for.
Publikum ropte for at han skulle ta et frispark i skuddposisjon på overtid, men fikk ikke gehør.
Bolt er verdens raskeste mann gjennom tidene etter å ha gjort unna 100-meteren i Berlin-VM i 2009 på 9,58 sekunder. I samme mesterskap satte han også verdensrekord på 200 meter med 19,19.
Han har ikke lagt skjul på at han drømmer å signere proffkontrakt som fotballspiller, selv om han foreløpig ikke har fått napp.
Noen karriere i Strømsgodset blir det neppe, men Bolt har tidligere ikke utelukket en fotballframtid i Norge.
– Du vet aldri. Jeg har kost meg i Norge før. Kanskje kan det skje noe, smilte hurtigtoget etter sin første trening med klubben.

Unggutta tok ledelsen

Strømsgodset spilte uten blant andre Espen Bugge Pettersen, Marcus Pedersen og Herman Stengel i treningskampen, mens Erling Braut Håland satt på tribunen på Marienlyst i stedet for å spille for Norge G19.
De norske unggutta og Leo Skiri Østigård sto for kampens først sjanse med en heading i tverrligger etter elleve minutter etter en corner.
Erik Botheim fulgte opp med å sende Norge i ledelsen etter 19 minutter. Rosenborg-spissen skjøt via en Godset-forsvarer og over en utspilt Pål Vestly Heigre i Godset-målet.
Strømsgodset meldte seg på mot slutten av omgangen med et par muligheter, men Jens Petter Hauge burde økt Norges ledelsen rett før pause alene med keeper, men skuddet snek seg utenfor stanga.
Andre omgang ble preget av flere bytter hos begge av lagene, og målene uteble. Bolts innhopp ble omgangens store høydepunkt, og Botheims mål fra første omgang ble kampens eneste.
(©NTB/Eurosport)
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 KLOKKEN 15:55