Rosenborg kunne på sitt årsmøte 15. februar legge frem tall som viste at de for første gang i historien hadde inntekter over 300 millioner kroner. For 2018-sesongen har de budsjettert med 190 millioner kroner i inntekter.
Litt lenger øst i samme by skal det også spilles Eliteserie-fotball, men hverdagen er ikke helt den samme i Ranheim. De har 17 millioner kroner i totalbudsjett.
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
4 TIMER SIDEN

– Bare et tall

17 millioner er faktisk et av de minste budsjettene et Eliteserie-lag har hatt på veldig mange år. Ifølge Adresseavisen er Mjøndalen med sine 25 millioner budsjetterte kroner fra 2015-sesongen det laget som har hatt minst i moderne tid.
Daglig leder i Ranheim, Frank Lidahl, mener klubben kompenserer på andre områder.
– Vi er tilfreds med det vi har. I mitt hode er budsjettet bare et tall. Vårt budsjett gir ikke muligheter for å gjøre store krumspring, men det ønsker vi heller ikke. Vi skal holde på i samme gate nå som klubben har gjort de siste ti årene, sier den daglige lederen.
Dersom Ranheim ikke skulle lykkes i Eliteserien, er han klar på at pengene ikke skal få skylden.
– At vi har mindre penger enn andre kommer vi ikke til å bruke som unnskyldning uansett. Vi tenker ikke på budsjett i hverdagen og har de rammene vi behøver, sier han.

– En kjempeutfordring

Til nå har ingen Ranheim-spillere hatt heltidskontrakter. Slik vil det heller ikke bli i Eliteserien.
– Dette krever at alle i klubben presterer sitt beste, men alle er innstilt på å gjøre nettopp det, sier Lidahl.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal påpeker vanskeligheten ved at alle lag i Eliteserien har helprofesjonelle spillere mens Ranheim ikke har det.
– Over lengre tid vil det bli en kjempeutfordring for dem. I andre klubber jobbes det hardt med livsstil og en helhetlig pakke. I Ranheim kommer spillerne på trening etter at de er ferdig på jobb. Slitasjen blir stor, sier Rekdal.

– Må få maks ut av hver enkelt

Selv om Rosenborg har 173 millioner kroner mer i budsjett enn Ranheim, behøver ikke det å bety at RBK ikke kan tuktes.
– I enkeltkamper kan Ranheim slå Rosenborg. Slike eksempler har vi sett mange av tidligere, sier Rekdal, og legger til:
– Men over en lengre periode skal de være totalt sjanseløse.
Allerede i OBOS-ligaen var Ranheim et av lagene med mindre budsjett. Rekdal har latt seg imponere over det laget har fått til med begrensede midler.
– At de har fått det til å funke til nå er imponerende. For eksempel bruker Vålerenga like mye penger på støtteapparatet rundt klubben som Ranheim har i totalbudsjett for året, sier han, som har fulgt Eliteserie-lagene på Marbella i oppkjøringen før sesongstart.
Selv om 49-åringen liker det han har sett av Trondheim-klubben, mener han de vil få det knalltøft med å overleve.
– Sånn jeg ser det må ikke Ranheim få maks ut av hver spiller den kommende sesongen om de vil overleve. De må nok også overprestere, sier han.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53