Rosenborg kunne på sitt årsmøte 15. februar legge frem tall som viste at de for første gang i historien hadde inntekter over 300 millioner kroner. For 2018-sesongen har de budsjettert med 190 millioner kroner i inntekter.

Litt lenger øst i samme by skal det også spilles Eliteserie-fotball, men hverdagen er ikke helt den samme i Ranheim. De har 17 millioner kroner i totalbudsjett.

Eliteserien
Oppgitt over lite spilletid – angrer etter Twitter-glipp
2 TIMER SIDEN

– Bare et tall

17 millioner er faktisk et av de minste budsjettene et Eliteserie-lag har hatt på veldig mange år. Ifølge Adresseavisen er Mjøndalen med sine 25 millioner budsjetterte kroner fra 2015-sesongen det laget som har hatt minst i moderne tid.

Daglig leder i Ranheim, Frank Lidahl, mener klubben kompenserer på andre områder.

– Vi er tilfreds med det vi har. I mitt hode er budsjettet bare et tall. Vårt budsjett gir ikke muligheter for å gjøre store krumspring, men det ønsker vi heller ikke. Vi skal holde på i samme gate nå som klubben har gjort de siste ti årene, sier den daglige lederen.

Dersom Ranheim ikke skulle lykkes i Eliteserien, er han klar på at pengene ikke skal få skylden.

– At vi har mindre penger enn andre kommer vi ikke til å bruke som unnskyldning uansett. Vi tenker ikke på budsjett i hverdagen og har de rammene vi behøver, sier han.

– En kjempeutfordring

Til nå har ingen Ranheim-spillere hatt heltidskontrakter. Slik vil det heller ikke bli i Eliteserien.

– Dette krever at alle i klubben presterer sitt beste, men alle er innstilt på å gjøre nettopp det, sier Lidahl.

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal påpeker vanskeligheten ved at alle lag i Eliteserien har helprofesjonelle spillere mens Ranheim ikke har det.

– Over lengre tid vil det bli en kjempeutfordring for dem. I andre klubber jobbes det hardt med livsstil og en helhetlig pakke. I Ranheim kommer spillerne på trening etter at de er ferdig på jobb. Slitasjen blir stor, sier Rekdal.

– Må få maks ut av hver enkelt

Selv om Rosenborg har 173 millioner kroner mer i budsjett enn Ranheim, behøver ikke det å bety at RBK ikke kan tuktes.

– I enkeltkamper kan Ranheim slå Rosenborg. Slike eksempler har vi sett mange av tidligere, sier Rekdal, og legger til:

– Men over en lengre periode skal de være totalt sjanseløse.

Allerede i OBOS-ligaen var Ranheim et av lagene med mindre budsjett. Rekdal har latt seg imponere over det laget har fått til med begrensede midler.

– At de har fått det til å funke til nå er imponerende. For eksempel bruker Vålerenga like mye penger på støtteapparatet rundt klubben som Ranheim har i totalbudsjett for året, sier han, som har fulgt Eliteserie-lagene på Marbella i oppkjøringen før sesongstart.

Selv om 49-åringen liker det han har sett av Trondheim-klubben, mener han de vil få det knalltøft med å overleve.

– Sånn jeg ser det må ikke Ranheim få maks ut av hver spiller den kommende sesongen om de vil overleve. De må nok også overprestere, sier han.

Eliteserien
Horneland tror han og ingebrigtsen tenker likt, også offensivt
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Har fått en verre start enn Brann-floppen: – Skremmende
22/10/2020 PÅ 07:33