Stabæk overrasket alle da det ble klart onsdag at det er Henning Berg som tar over som hovedtrener for Stabæk.
Han har nå tatt over ansvaret etter at Toni Ordinas var ferdig forrige uke. Kontrakten er imidlertid ikke av det lengste laget og varer kun ut 2019. Det mener Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth er et klart signal.
– Det er fornuftig, men det er en kortsiktig løsning. Stabæk trenger en trygg hånd for å berge plassen og Berg har den trygge hånden. Han er riktig mann akkurat nå. For Stabæk sin del så er han det på lengre sikt også, men han kommer bare til å være der nå. Dette er ikke et ekteskap, det er en flørt, sier Gauseth.
Eliteserien
Fagermo innrømmer: – Kan hende jeg må bite i meg de uttalelsene
22/12/2020 PÅ 07:16
– Grunnen til at den er kort er at han kan være aktuell for andre klubber. Her passer det både klubb og trener, men det er ikke noe lagsiktig prosjekt, legger han til.

– Følelsen av at her ligger det kanskje noe mer

Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud var overrasket over ansettelsen av den nye Stabæk-treneren.
– Det er en litt typisk Stabæk-ansettelse. Vi lar oss liksom alltid overraske litt av valgene de tar. De kaller seg «annerledes-klubben» og dette er et spennende valg, sier Tosterud.
Han nevner også kontraktslengden og mener at det kan være en del av noe større.
– Hvorfor skal Henning Berg være fristet til å ta over en klubb som kjemper for å unngå nedrykk når han har vært såpass tydelig tidligere at han ønsker å jage de store jobbene, sier han, før han legger til:
– Han sier han ikke har fått de tilbudene eller jobbene han har søkt etter, og da gir han kanskje litt avkall på denne drømmen med å trene Stabæk et og et halvt år. Jeg har litt følelsen av at her ligger det kanskje noe mer, kanskje litt mer penger, kanskje noen som skal inn i Stabæk på eiersiden for å løfte klubben enda mer. Det er i hvert fall noe som trigger ham.
Gauset sier det gir mening med kontrakten på et og et halvt år.
– At Gaute Larsen kom inn som midlertidig løsning er klubben sin måte å si til han at han ikke var klar. Så at det skulle komme inn en ny var ganske klart. Det å få inn en storfisk som Henning Berg passer bra for klubben, han har truffet bra med spillere som han har hentet inn før, sier Gauseth.
Stabæk ligger på en 14. plass med kun 14 poeng etter nesten halvspilt sesong. Neste kamp er borte mot Start søndag 8. juli kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player og Eurosport Pluss.
Eliteserien
Slik rangerer Fagermo VIF-bragden på egen merittliste: – Har vært en hestekur
20/12/2020 PÅ 19:27
Eliteserien
Europa-drømmen i tynn tråd for KBK: Berget ett poeng mot Stabæk
13/12/2020 PÅ 18:52