Foto: Kristian Bjerke / Stabæk Media
NADDERUD/OSLO (Eurosport.no): Nøyaktig en uke etter at Toni Ordinas fikk sparken som hovedtrener i Stabæk har Bærums-klubben funnet sin erstatter.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Onsdag ble det nemlig klart at Henning Berg tar over hovedtreneransvaret på Nadderud.
Det bekrefter klubben på sine nettsider.
– Jeg synes Stabæk i mange år har vært flinke til å få mye ut av lite ressurser. De tør å tenke store tanker selv om de er litt små, og det er en god egenskap. De er offensive, positive og de går sine egne veier, sier Berg til klubbens hjemmeside.
Det var Nettavisen som meldte nyheten først, etter at Stabæk hadde kalt inn til pressekonferanse tidligere onsdag morgen.

– Helt riktig mann

Overfor Eurosport.no sier sportssjef Inge André Olsen at valget var enkelt så fort Berg viste seg å være en mann de kunne få tak i.
– Vi tror det er helt riktig mann i den situasjonen vi er i. Vi ønsker å utvikle unge spillere, det har Henning vist at han er flink til. Vi ønsker å produsere spillere vi kan selge ut til de store klubbene. Der er han riktig mann, sier Olsen, og fortsetter:
– Han har vært i store klubber i Europa og sett hva som kreves der. Vi håper han kan ta det med seg ut på feltet her og påvirke klubben med sin erfaring.
Se Bergs første intevju som Stabæk-trener (artikkelen fortsetter under):

– En trener med unik erfaring

Stabæk står med begge beina godt plantet i nedrykksstriden i Eliteserien. Etter seieren mot Haugesund sist helg har bæringene imidlertid fått en liten luke på tre poeng ned til Start på nedrykksplass.
– Først og fremst er jeg litt overrasket. Jeg trodde han siktet videre på karriere i utlandet, sier Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
– Stabæk får en trener med unik erfaring. Han er en tøffing og vinnerskalle som har vist at han er flink til å organisere fotballag. Stabæks håp om å redde plassen steg betydelig med denne ansettelsen her, forsetter han.
Berg har en lang og innholdsrik spillerkarriere bak seg. 48-åringen, med 100 landskamper for Norge, har Vålerenga, Lillestrøm, Blackburn, Manchester United og Rangers på CVen. Med Blackburn og United ble han Premier League-mester.
– Jeg tviler på at han er kommet dit uten lovnader om å få forsterke. Når han sier ja så er det nok under forutsetning at han får hente inn to-tre mann, og bygge et mer slagkraftig lag inn mot 2019, sier Fredheim.
Den antagelsen bekrefter Olsen.
– Vi har vært tydelige en stund nå på at vi ønsker å hente inn spillere for øke konkurransen i laget, noe Henning også ser at vi trenger. Men først og fremst er det viktig å presisere at det er de spillerne som er ute på gresset her i dag som må dra lasset, men vi ønsker å øke konkurransen i troppen slik at det blir litt vanskeligere for en hovedtrener å ta ut startelleveren, sier Olsen.
Etter endt karriere har han hatt treneransvar i Lyn, Lillestrøm, et kort oppholdt Blackburn, Legia Warszawa og Videoton.
– Nå har to av lagene som kjemper mot nedrykk ansatt norske fotballegender i Henning Berg og Kjetil Rekdal. Og de møtes allerede til helgen. Det kan bli veldig interessant, sier Fredheim.
Stabæk og Start ser du direkte på Eurosport Player søndag kl. 18.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53