• Se Stabæk - Kristiansund søndag fra kl. 17.00 på discovery+
Det var i den siste episoden av podcasten Indre Bane hvor Jonsson ytret sin mening over laget som kjemper i bunnstriden. Stabæk-trener Eirik Kjønø mener at det ikke ser så helmørkt ut som Jonsson påpeker.
– Det er ikke noe jeg har fått med meg, men jeg er ikke overrasket heller. Vi har ikke sett bra nok ut og vi har mye vi kan forbedre i spillet vårt. Det er ikke alt som er helmørkt heller. Det er forbedring på noen områder. Vi er vel så kritiske selv i perioder, og vi evaluerer kamper på vår måte og ser at det er utvikling på noen områder, sier Kjønø til Discovery.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– De ser helt forferdelig ut. Det er ingenting å legge skjul på. Det ligner ingenting, hverken fysisk, taktisk eller teknisk, ingenting, sier Discoverys ekspert Joacim Jonsson i den siste episoden av podcasten Indre Bane.
På det påfølgende spørsmålet om jobben som Eirik Kjønø har gjort og om oppgaven ble for stor for en ung trener sier Jonsson:
– For stor eller ikke, men vi kan ikke si at den har vært bra. De har ikke vært godt nok, de har knapt vunnet kamper. Det gjorde de ikke under Jönsson heller, så det har ikke blitt dårligere, men det har heller ikke blitt bedre.
Kjønø selv mener ikke at rollen har vært for stor for han.
– Det er egentlig et umulig spørsmål å svare på. Fordi man vet jo ikke hvordan det hadde gått med andre trenere. Jeg tenker at det får andre vurdere, men personlig tenker jeg nei på det spørsmålet.
Se Joacim Jonssons kritikk av Kjønø her:

Kritisk til Stabæk: – Ingenting har blitt gjort riktig

– Langt fra fornøyd

Det er et drøyt halvår siden Eirik Kjønø tiltrådte jobben som hovedtrener i Stabæk etter at Jan Jönsson ga seg. 30-åringen gikk fra Grorud IL hvor han høstet stor suksess.
Men der hvor mange trodde at suksessen skulle fortsette for det lovende trenertalentet har de første fem månedene i Stabæk vært langt ifra en dans på roser for sørlendingen.
– Selvfølgelig skulle jeg ønske at vi lå over streken og at vi hadde tatt mer poeng. Vi er langt ifra fornøyd med prestasjonen, men vi ser absolutt en utvikling, sier Kjønø og fortsetter:
– Jeg ser en forbedring og spillerne gjør det. Men det svinger for mye i prestasjoner. Når vi slipper inn mål og taper kamper er det vanskelig å si at vi har progresjon i deler av spillet. Det er ganske mange detaljer som vi kan jobbe med over tid og som er lettere å innarbeide i en «pre-season». Det eneste målet for resten av sesongen er å ta nok poeng til å overleve.
– Har jobben som Stabæk-trener vært mer utfordrende enn hva du hadde ventet?
– Nei, egentlig ikke. Jeg visste at det ville bli en tøff oppgave. Jeg visste hvilken situasjon klubben var i. Jeg hadde jo håpet og trodd at vi skulle få en bedre start og ta poeng tidlig og få en bedre flyt.
Saken fortsetter under videoen.

Tror Molde har et ørlite gullhåp – RBK må unngå blytung fiasko

Kjent med situasjonen

Kjønø har ledet laget i 15 kamper og står med 3 seire, 3 uavgjort og 9 tap. Laget ligger på en 15. plass på tabellen, som gir direkte nedrykk, med fire serierunder igjen. Stabæk ligger likt med Brann på 21 poeng, men med betydelig dårligere målforskjell.
Kjønø er ikke fremmed situasjon Stabæk ligger i. Også i fjor med Grorud kjempet hans lag i nedrykksstriden. Han trekker flere paralleller mellom de to klubben. Blant annet hvordan klubbene driftes, med et fokus på å utvikle og selge unge spillere.
Men han merker også at det er et større trykk fra utsiden i Stabæk enn Grorud.
– Stabæk er en større klubb med flere supportere og det er et større mediafokus enn hva det var i fjor, forteller Kjønø før han presiserer at han ikke har opplevd det som et for stort trykk.

«Kjønø-fotballen» har uteblitt

Kjønø fikk mye skryt for måten Grorud spilte fotball under hans ledelse. Inspirert av Pep Guardiola og hans fotball-filosofi tok Kjønø Grorud til en sensasjonell opprykk til OBOS i 2019. Da Kjønø ble ansatt som Stabæk-trener tilbake i juni var målet og spillet den samme typen fotball som i Grorud.
– På sikt skal vi være et lag med hurtig balltempo, få berøringer, veggspill, gjenvinninger, og et aggresivt og oppofrende forsvarsspill, sa Kjønø til Discovery tilbake i juni.
Stabæk kan ikke sies å ha sjarmert noen med sitt angrepsspill denne høsten derimot. Kjønø er tydelig på at det er mer komplisert enn å bare spille flott angrepsfotball.
– Vår største utfordring har vært at vi slipper inn for mye mål. Angrepsspillet handler også mye om forsvarsspillet. Uten kontroll defensivt er det vanskelig å være solide offensivt. Og det tar tid og bygge en god offensiv spillestil og jeg gleder meg til å få en vinter på å trent det inn, sier Kjønø.
Sett denne?

Plutselig avbryter Mads Hansen innspillingen med brutal «spådom»

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53