Forbannet Fagermo: – Det holder ikke mot bedriftsfotball engang. Det ligner ikke grisen

Oppdatert 29/09/2018 klokken 20:31 GMT+2

Trener Dag-Eilev Fagermo var svært skuffet etter Odds 1. omgang mot Sandefjord.

Fagermo

Sandefjord-Odd 1-1
Odd-trener Dag-Eilev Fagermo så sitt lag ligge under 0-1 til pause mot tabelljumbo Sandefjord lørdag kveld. 51-åringen sparte ikke på mye da han oppsummerte sitt inntrykk av de første 45 minuttene på Komplett Arena.
– Vi har vært forferdelig skuffende. Det er et høyt press som ikke ligner grisen. Det holder ikke mot bedriftsfotball engang. Jeg er skuffet og forbannet, sier han til Eurosport like før 2. omgang.
En liten trøst kom kjapt. Få minutter etter pause utlignet nemlig Jone Samuelsen.
Begge lagene skapte store nok muligheter til å avgjøre kampen i sluttminuttene, men det ble poengdeling.
Odd er dermed ubeseiret på åtte kamper i Eliteserien. Sandefjord står med seks kamper uten seier og styrer stadig nærmere OBOS-ligaen. Det er åtte poeng opp til trygg plass, men lagene over tabelljumboen har én kamp mindre spilt.
(Se Fagermos nådeløs dom! Saken fortsetter under):

Keepertabbe av Rossbach-erstatter

Kampen startet på verst tenkelig vis for Sandefjord. Kun få minutter var spilt da Mohammed Fellah gikk ned for telling. Nysigneringen holdt seg til baksiden av låret, og måtte byttes ut, etter en rask bevegelse inne i feltet til Odd.
Fellah var vært sentral for Sandefjord etter at han kom fra dansk fotball i sommer.
Heldigvis for Martí Cifuentes var det andre som tok ansvar. Få minutter før pause vant Pontus Engblom en duell og headet ballen inn foran mål. Der kunne 175 cm høye Rufo heade ballen i mål med en Viljar Myhra som tilskuer på halvdistanse.
Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud var verken imponert av keeperen, Vegard Bergan eller Steffen Hagen.
– Det er sløvt forsvarsspill der inne, mente fotballeksperten.

Hagen: – En feilberegning

Hagen dukket unna i duellen med spanjolen.
– Jeg hører keeper kommer ut, så da prøver jeg bare å rydde plass, men det blir en feilberegning, forklarer Hagen til Eurosport ved pause.
Sondre Rossbach har slitt med en finger den siste tiden og var satt på benken til fordel for Myhra.
Sandefjord gikk til pause med en 1-0-ledelse.
– Det kan ikke sies å være ufortjent, selv om det har vært lite sjanser. Det er definitivt Sandefjord som har hatt mest ball og mest å by på. Odd har vært smått tafatte i denne 1. omgangen, oppsummerte Skullerud.
Etter en tordentale fra Fagermo, utlignet Odd ved Jone Samuelsen få minutter inn i 2. omgang.
Rett før slutt ble George Gibson spilt gjennom på åpent mål, men Sandefjords innbytter ble feilaktig avvinket for offside. Heller ikke Samuelsen eller Rufo klarte å avgjøre kampen på sine gigantsjanser like før 90 minutter. Dermed endte det 1-1.