Populære sporter
All sport
Vis alt

Brann-trenerens dom over VAR

Eurosport
AvEurosport

Publisert 21/06/2018 klokken 08:31 GMT+2

Branns suksesstrener Lars Arne Nilsen mener videodømming (VAR) gjør fotballen fattigere på følelser og engasjement.

Lars Arne Nilsen

Foto: Scanpix

Brann leder Eliteserien klart etter 13 runder, og Odd borte er neste for bergenserne. Nilsen ser VM-fotball så fort han har sjansen om dagen.
Der har VAR, benyttes for første gang i VM, vært sentralt fra første kamp.
– Dette er min personlige mening og ikke klubben Branns. Jeg liker ikke VAR. Det kan jeg si. Dommerfeil er en del av sporten og skaper engasjement og spontanitet. Jeg håper ikke det (VAR) fortsetter i VM. Bortsett fra det, er det mange fantastiske prestasjoner i mesterskapet, sier Nilsen til NTB.
Brann er uten tap og har bare sluppet inn fem mål i serien denne sesongen. Det er sju poeng ned til Rosenborg. Foran RBK ligger også sensasjonslaget Ranheim.
Nilsen ønsker ingen striglet fotball der dommerne får benytte diverse kameravinkler for å vurdere situasjoner i ettertid. Hans syn er at det tar mye av livet av spontaniteten og fjerner viktige elementer for lag og publikum.
– For meg er fotball at dommene gjør feil akkurat som oss (trenerne) og spillerne. Det skaper en voldsom diskusjon og entusiasme. Det får man diskutere på puben.
– Så videodømming i norsk fotball vil du ikke ha?
– Nei, jeg liker denne usikkerheten med fotballen. Det er forferdelig når du får det mot deg, men det er en del av spillet at det går med og mot, sier Nilsen.
I VM 2014 ble mållinjeteknologi innført. I år sitter en gjeng dommere i en bunkers i Moskva og finstuderer bilder før de tar VAR-avgjørelsene.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame