Foto: brann.no
Det bekrefter klubben på sine hjemmesider tirsdag.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
17 TIMER SIDEN
Tidligere tirsdag slapp BA bomben om at Opdal var på plass i Bergen. Nå er en kontrakt som gjelder fra 1. januar 2019 signert.
I juli signerte Thomas Grøgaard en kontrakt som skulle gjelde fra nyttår, men tirsdag ble det klart at han blir Brann-spiller allerede nå.
Sportssjef Rune Soltvedt sier følgende om hvorfor Grøgaard hentes før tiden:
– Vi har vært sårbare for skader. Thomas Grøgaard er i kampform og kan bidra fra dag én om Lars Arne Nilsen og teamet hans ønsker det.
24-åringen gleder seg til å spille for bergenserne.
– Dette blir veldig spennende. Det er kun viktige kamper igjen for Brann, kamper som betyr noe ekstra. Jeg er glad det løste seg mellom klubbene slik at jeg blir spilleklar allerede nå.

Gammel kjenning returnerer

Syv år etter at keeperen fra Odda forlot Brann returnerer han til serielederen. I løpet av sin tid i Bergen spilte Opdal 236 kamper, og tok serie- og cupgull.
– Brann er en attraktiv klubb, en stor klubb som er i en sportslig spennende situasjon. Det, kombinert med at jeg har vært her før og har mange gode venner her, er årsaken til at jeg ønsket å takke ja til denne muligheten, sier Opdal til klubbens hjemmeside.
36-åringen forlot klubben etter 2011-sesongen og gikk til danske SønderjyskE. De siste 5,5 årene har Start vært arbeidsgiver.
Soltvedt forklarer hvorfor de har valgt å hente keeperen.
– Situasjonen i keeperteamet vårt akkurat nå er at Samuel Sahin-Radlinger er her på lån fra Hannover. Det er ingen garanti for at han er her neste år. I en slik setting synes vi det gir trygghet å hente Håkon Opdal hjem. Han er en meget god keeper, og er samtidig en enorm ressurs for enhver fotballklubb.
Opdal er klar på at målet hans ikke er å være andrekeeper.
– Jeg håper at mine beste år som keeper er foran meg. Jeg synes selv jeg er bedre nå enn da jeg forlot Brann, så ambisjonene er høye, både på egne vegne og på lagets vegne.
Eurosport har tidligere omtalt svenske Jesper Löfgren som har vært på trening med Brann. Bergens Tidende erfarer tirsdag at serielederen ønsker å signere midstopperen før overgangsvinduet stenger.
Fredag sa Lars Arne Nilsen til Eurosport at han er imponert over det han har sett av unggutten:
– Jeg liker typen. Jeg liker det jeg har fått se. En ung, spennende midtstopper. Autoritet, god med ball, rolig. Han ser bra ut, så vi får se.
Brann leder Eliteserien etter 18 serierunder. Neste oppgjør er mot Sarpsborg 08. Kampen ser du på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 18.
Har du sett denne?
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38