Fredag reiste Brann-troppen til Sogndal, for å møte sognelaget i en generalprøve til Eliteserie-starten om en uke. Der var ikke Deyver Vega, Daniel Braaten eller nykommeren Ludicino Marengo med, på grunn av skader. En som heller ikke var med, er kapteinen Vito Wormgoor, som har pådratt seg en leggskade. Det bekymrer trener Lars Arne Nilsen, skriver BA.
– Vito har fått seg en strekk i låret, og vi vet ikke hvor alvorlig den er ennå. Vi må bare se over helgen, sier Brann-treneren til BA.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Treneren sier seriestarten absolutt står i fare for midtstopperen, ettersom det kan ta noen uker å bli kvitt en strekkskade.

Samme prosedyre

Også i fjor måtte Nilsen klare seg uten Wormgoor fra seriestart. Da var det ankelen som satte nederlenderen ut av spill, og debuten for kapteinen Nilsen hadde valgt lot vente på seg til andre serierunde.
Dermed ser det ut til at Jonas Grønner må steppe inn for Wormgoor, slik han også gjorde ved seriestart i fjor.
Men det er ikke eneste pinne i hjulet for Brann-treneren før generalprøven. Selve kampen, mot Sogndal, skulle egentlig spilles ute på Fosshaugane Campus. Her skulle formen sjekkes og spill på kunstgress i kulden drilles. Med de nesten 20 minusgradene som har vært i sognebyen, blir det i stedet en plan B: Kampen er flyttet til en hall like ved siden av.
– Vi hadde ønsket å spille kampen ute, men vi kan ikke gjøre så mye med kulden, sier Brann-treneren til BA.

En uke igjen

Selv om ikke alt går etter planen for Nilsen og hans bande, understreker treneren at det viktigste med generalprøven er at spillet sitter og at han får klare svar på hvem som er i form.
Det endelige svaret får han i hvert fall lørdag 10. mars, da Brann-troppen setter kursen mot Ranheim og årets første Eliteserie-kamp.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21