BEKKESTUA (Eurosport.no):
Jan Peder Jalland hadde fredag sin første Stabæk-trener som midlertidig hovedtrener sammen med Gaute Larsen.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Alt tyder på at det ikke blir mange treninger før en ny trener er på plass hvis Stabæk får det som de ønsker. Daglig leder Jon Tunold sier klubben er i gang med en prosess hvor de jakter en permanent løsning.
– Det er tre-fire kandidater som kan være aktuelle, sier Tunold til Eurosport.no.
Les også: Dette sier Ordinas om å fortsette i Stabæk

Mottar titalls jobbhenvendelser daglig

Samtidig sier han at de ikke har hatt samtaler med noen så langt, for ikke å gå bak ryggen til Ordinas mens han fortsatt var trener.
Ifølge Tunold har det ikke stått på interessen fra potensielle erstattere etter at spanjolen ble sparket, men mange av de som har meldt sin interesse har vært uaktuelle.
– Det er mange henvendelser fra folk som ser muligheten til å bli trener her. Vi har en god prosess. Inge André Olsen kjører primært den, og har en liste med folk han ønsker å ta en prat med nå, så det starter vi med umiddelbart.
– Dere har allerede blitt kontaktet av flere interessenter?
– Ja, det skal jeg love deg. Det kommer mail fra gud og hvermann som mener at de er kapable til å ta over denne klubben her, men vi har ganske god kontroll på hva vi mener er riktig trener og hvem som eventuelt er tilgjengelig, så vi kjører en prosess på det nå.
– Det kommer titalls hver dag. Både til meg, Inge André og andre. Det kommer fra alle mulige nivåer og alle land, smiler han.
(Se hva Stabæk-spillerne sier etter Jallands første trening. Saken fortsetter under):

Vil ha trener med norsk fotballerfaring

Stabæk spiller søndag mot Haugesund. Deretter venter Start borte før sommerpausen tikker inn.
– Det optimale er å ha noen på plass så fort som mulig, så man har en trener inn i den pausen som er, og får vært med å sette litt form på laget. Vi ønsker å ha det på plass så fort som mulig, sier han.
Det kan fort bli en kjenning fra norsk fotball.
– I utgangspunktet leter vi etter noen med erfaring fra norsk toppfotball, men kanskje også helst noe internasjonal erfaring. Det er en fordel, sier Tunold.
Samtidig vil Stabæks talentutvikling fortsatt bety mye i fremtiden.
– En trener i vår klubb må være opptatt av å få frem talentene og være med på det vi bygger. Akademiet er vårt DNA. Det vil det være i fremtiden. Det er viktig at det er en trener som er villig til å slippe til de unge, men vi må ha en balanse i laget, sier han.
(Se intervjuet med Stabæks daglige leder. Saken fortsetter under):

Hemmelighetsfull rundt Ordinas-rolle

Ordinas har blitt tilbudt å fortsette i klubben i en annen rolle, men hva slags rolle det er snakk om ønsker ikke Tunold å si noe rundt.
– Det har jeg ikke lyst til å kommentere. Nå får Toni bruke noen dager på å tenke litt, så skal vi ha noen samtaler med han til uken, så får vi se, sier han.
– Kan du si noe om i hvilken grad det vil være dyrt å kvitte seg med Toni?
– Toni har en avtale med Stabæk ut året, og den står i lag. Det vil ikke være noen forskjell. Han er fortsatt ansatt i Stabæk, så vi har ikke diskutert det i det hele tatt, sier Tunold.
Stabæks neste kamp er hjemme mot Haugesund på søndag. Oppgjøret har avspark 20.00 og vises på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Eliteserien
Reagerer sterkt på NFF-grep: – Det der høres helt sjukt ut
21/08/2021 PÅ 09:42
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11